itunes radio

Apple stopt vanaf vandaag met gratis iTunes Radio-zenders

Apple is gestopt met de gratis iTunes Radio-stations. Dit heeft te maken met Apple Music en de andere insteek van iAd. Gebruikers kunnen voortaan luisteren naar Apple Music-radiostations.

itunes-radioKen je iTunes Radio nog? Deze internetradiostations gingen in 2013 van start en kwamen nooit beschikbaar in Nederland en België. Door de komst van Apple Music zijn ze overbodig geworden, omdat Apple nu Beats 1 en allerlei radiostations op basis van genre heeft.


Update 29-01-2016: Zoals Apple eerder al aankondigde, is iTunes Radio vanaf vandaag alleen nog beschikbaar voor Apple Music-leden. Als je nu een zender aanklikt, verschijnt er een melding in beeld die je uitnodigt voor een Apple Music-abonnement. In het verleden was iTunes Radio een gratis dienst die ondersteund werd door advertenties. Radiozender Beats 1 is nog wel gratis te beluisteren (met advertenties).

Bekijk ook

iTunes Radio (opgeheven): Apple's voormalige dienst voor internetradio

iTunes Radio was een muziekdienst van Apple, waarmee je naar radiostations op basis van een bepaalde artiest kon luisteren. iTunes Radio is met de komst van Apple Music opgeheven.

iTunes Radio stopt vanwege iAds

Dat Apple nu stopt met iTunes Radio heeft niet alleen te maken met Apple Music, maar ook met het iAd-advertentieplatform. Apple zal niet langer zelf advertenties gaan verkopen, maar werkt aan een zelfbedieningssysteem met de naam iAd Workbench.

Bekijk ook

'Apple ontmantelt iAd-team' (update)

Apple gaat het iAd-team ontmantelen en gaat niet langer zelf advertenties verkopen. In plaats daarvan komt er een zelfbedieningssysteem voor iAd-reclames in apps en Apple Nieuws.

Apple heeft een e-mail aan de luisteraars van iTunes Radio gestuurd, om te laten weten dat de stations stoppen per eind januari. Beats 1 radio is nu het enige radiostation zijn waar je gratis naar kunt luisteren. Wie meer wil moet abonnee worden van Apple Music. Ook mensen die naar iTunes Radio zonder reclame luisterden dankzij hun abonnement op iTunes Match kregen de e-mail. Ook zij kunnen vanaf nu niet meer luisteren.

iTunes Radio gaat stoppen

iTunes Radio alleen in VS en Australië

Eigenlijk dachten we dat iTunes Radio al was gestopt, na de aankondiging van Apple Music, maar in de Verenigde Staten en Australië bleven de internetradiostations nog even uitzenden. In Nederland en België kreeg je als gebruiker regelmatig een startpagina van iTunes Radio te zien, maar als je wilde gaan luisteren volgde een melding dat de dienst nog niet beschikbaar was.

iTunes Radio gratis maar met advertenties

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 29 januari: Apple is vandaag gestopt met het gratis aanbieden van iTunes Radio.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar. Ook bestaat de iTunes Store nog voor het kopen van muzieknummers en albums en het aanschaffen en huren van films.

iTunes
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.