4G-schakelaar op iPhones van Telfort-abonnees verschenen

Telfort heeft een 4G-schakelaar beschikbaar gesteld voor abonnees - maar 4G werkt nog niet bij de provider.

4G schakelaar TelfortAbonnees bij Telfort hebben na het installeren van nieuwe aanbiederinstellingen toegang tot een 4G-schakelaar. Dit werd ontdekt door lezers van iCulture. De nieuwe schakelaar is opmerkelijk, aangezien abonnees bij Telfort nog geen toegang hebben tot het 4G-netwerk. Moederbedrijf KPN zegt dat enkel de schakelaar is toegevoegd, omdat Telfort door Apple is toegevoegd aan de merken die toegang tot 4G mogen bieden. Het is nog onbekend of en wanneer 4G voor Telfort beschikbaar wordt gesteld.

Volgens KPN-voordvoerder Stefan Simons is de iPhone alleen klaargemaakt om op een later moment 4G bij Telfort te ondersteunen. Hoewel de 4G-schakelaar nu aanwezig is in de iOS-instellingen, blijf je op 3G als je hem activeert:

Zowel Apple als Samsung hebben onlangs nieuwe software versies voor hun Smartphones gelanceerd. Hierin hebben beide merken Telfort toegevoegd als 1 van de merken die gebruik kan maken van de 4G functionaliteit van deze Smartphones. Daarmee hebben beide merken haar Smartphones geschikt gemaakt om in de toekomst 4G van Telfort te kunnen gebruiken. Op dit moment biedt Telfort geen 4G aan. Wanneer dat verandert zullen we dat melden.

De toevoeging van de 4G-schakelaar brengt ook nadelen met zich mee. De optie om 3G uit te zetten is verdwenen, waardoor je vastzit aan deze mobiele internetoptie.

De nieuwe aanbiederinstellingen werden vlak na het verschijnen van iOS 7.1 beschikbaar gesteld door KPN. Ook abonnees bij KPN zelf en bij Hi ontvingen nieuwe aanbiederinstellingen, maar de provider vertelde ons niet wat er voor hun is veranderd.

iOS vraagt je automatisch of je nieuwe aanbiederinstellingen wil installeren. Heb je geen melding ontvangen, dan kun je de instellingen alsnog downloaden door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Info.

Met dank aan alle tipgevers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2014, 15:00
Categorie Providers
Onderwerp telfort

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.