iOS 7 uitgelicht: iTunes Radio in Nederland te gebruiken met Amerikaanse Apple ID

iTunes Radio kan buiten de Verenigde Staten worden gebruikt door gewoon met een Amerikaanse Apple ID in te loggen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iTunes Radio teaserHet pas door Apple aangekondigde iTunes Radio zal in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten te gebruiken zijn, maar inmiddels blijkt dat je alleen een Amerikaanse Apple ID nodig hebt om de muziekdienst in Nederland te gebruiken. Ben je ingelogd met deze Amerikaanse account in de huidige testversie van iOS 7, dan zal iTunes Radio (deels naar het Nederlands vertaald) in de Muziek-app opduiken. De muziek van de dienst is zonder problemen vanaf een Nederlandse locatie te beluisteren.


iTunes Radio screenshotiTunes Radio is Apple’s nieuwe muziekdienst, waarmee je een radiostation gebaseerd op één artiest kunt maken en beluisteren. Apple zoekt automatisch nummers die aansluiten bij het ingestelde filter, waardoor je niet langer eigen muzieklijsten hoeft samen te stellen. Bevalt een nummer, dan kun je het achteraf via de iTunes Store kopen. Bedenk wel dat je muziek koopt via de Amerikaanse Apple ID waarmee je bent ingelogd als je deze truc gebruikt.

Apple heeft aangekondigd iTunes Radio uiteindelijk in landen buiten de Verenigde Staten uit te rollen, maar het is nog onduidelijk hoe lang we in Nederland en België op de muziekdienst moeten wachten. Hopelijk zal Apple Nederland aan de landenlijst toevoegen voordat de publieke versie van iOS 7 deze herfst beschikbaar wordt gesteld. Wij vermoeden dat het dan niet meer mogelijk zal zijn om buiten de VS naar iTunes Radio te luisteren met een Amerikaanse account.

Dit artikel is onderdeel van de serie iOS 7 uitgelicht, waarin we bijzonderheden van iOS 7 bespreken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.