iOS 7 uitgelicht: wow-factor, panoramafoto instellen als bewegende achtergrond

In iOS 7 kun je een panoramafoto als achtergrond instellen. Deze achtergrond beweegt mee als je de iPhone kantelt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7 panoramaIn iOS 7 kun je een panoramafoto op een bijzondere manier als achtergrond voor je iDevice gebruiken. Heb je de foto gekozen, dan kun je de iPhone naar links en rechts bewegen om rond te kijken in de omgeving van de foto die je gebruikt. Het is een bijzondere nieuwe functie die Apple niet heeft besproken tijdens de presentatie van iOS 7. Je moet ook een beetje speuren om de nieuwe achtergrondfunctie te gebruiken: je kunt de panorama-achtergronden niet zomaar vanuit je camerarol instellen.


Om de bewegingsgevoelige achtergronden op je iPhone te gebruiken, ga je naar de instellingen van je iDevice. Daar kies je voor Helderheid en achtergrond en tap je op de achtergronden die je op het moment al hebt ingesteld. Onder het kopje Foto’s zie je de filmrol van je iPhone, met daaronder de optie Panorama’s. Hier tap je op om de panoramafoto goed als achtergrond in te stellen. Dit is de enige manier waarop je de wallpapers werkend krijgt: stel je hem in vanuit de Foto’s-app zoals al veel langer mogelijk is, dan krijg je een stilstaande achtergrond. Dus kort:

  1. Tik Instellingen;
  2. Tik Helderheid en achtergrond;
  3. Tik onder Kies achtergrond;
  4. Tik Panorama’s;
  5. Kies je foto.

De panoramafoto’s kunnen worden gemaakt met je iPhone-camera. De nieuwe achtergrondfunctie is hierdoor ook enigszins beperkt: om een panorama te schieten heb je minstens een iPhone 4S nodig.

In iOS 7 beta 5 is de panoramafunctie niet beschikbaar. We zullen melding doen als de optie later weer door Apple wordt toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.