iRobot Roomba i7+ oplaadstation

De nieuwe iRobot Roomba i7+ robotstofzuiger leegt zichzelf

Geen vieze handen meer

De iRobot Roomba i7+ robotstofzuiger is vanaf 15 februari in Nederland verkrijgbaar. Bijzonder aan deze stofzuiger is dat je geen vieze handen meer krijgt omdat het stofreservoir automatisch wordt geleegd. Ook kan de Roomba je huis gedetailleerd in kaart brengen.

Roomba i7+ leegt zichzelf

De Roomba i7+ is de grootste robotstofzuiger die iRobot ooit voor consumenten heeft gemaakt. Alleen al het oplaadstation is groter dan je van dergelijke robotstofzuigers gewend bent. Dat komt omdat deze stofzuiger zichzelf automatisch leegt. De fabrikant noemt het Clean Base Automatic Dirt Disposal en het houdt in dat de inhoud van het stofreservoir wordt geleegd in het oplaadstation. Daar komt het vuil terecht in een afgesloten zak.


Is de stofzak vol, dan krijg je een melding via de iRobot HOME-app en kun je de volle zak eruit halen en een lege plaatsen. Dit hoeft niet zo heel erg vaak. De stofreservoir kan tot dertig keer worden geleegd in de Clean Base, voordat je de zak hoeft te vervangen. We schreven eerder al over de iRobot Roomba i7+ en het feit dat deze z’n eigen zak leegt.

iRobot Roomba i7+ stofzuiger

Roomba i7+ brengt je huis in kaart

Een andere vernieuwing in de iRobot Roomba i7+ is dat deze stofzuigrobot de indeling van je huis en de diverse kamers leert kennen. Verandert er iets, dan houdt de stofzuiger daar ook rekening mee. Ook dit heeft een fraaie naam gekregen: Imprint Smart Mapping.

Roomba i7 Imprint Smart Map

De Roomba i7+ onthoudt meerdere indelingen en kamernamen, zodat je de robot gerichte spraakopdrachten kunt geven om een bepaalde kamer te gaan schoonmaken. Je kunt het ook regelen via de iRobot HOME-app. In totaal kan de Roomba tot tien indelingen onthouden.

De Roomba i7+ werkt helaas niet met HomeKit, maar wel met Google Assistent. Hij kan opmet spraakopdrachten bepaalde kamers gaan schoonmaken door bijvoorbeeld te zeggen: “Hé Google, maak de slaapkamer schoon”. Daarna keert hij terug naar het oplaadstation.

iRobot Roomba i7+ onderkant

Zoekt de meest vieze plekken
Er zitten twee rubberen borstels in deze stofzuiger, die geschikt zijn voor alle oppervlakken, dus zowel harde vloeren als tapijt. De robot past de hoogte van de schoonmaakkop automatisch aan zodat er zo goed mogelijk contact met de vloer is. De ene borstel maakt het vuil los, terwijl de andere borstel in de tegengestelde richting het vuil opruimt. Net als bij de eerdere Roomba-stofzuigers botst het apparaat niet ruw tegen een muur en valt hij niet van de trap of van andere afgronden.

Het High-Efficiency Filter dat erin zit verwijdert 99 procent van pollen, schimmels, huisstofmijt. De Dirt Detect Technology zorgt er tenslotte voor dat de stofzuiger altijd op zoek gaat naar de plekken die het meest vuil zijn, bijvoorbeeld bij de voordeur. Dit werkt met sensoren. Na afloop zie je in de app op een kaart waar de robot is geweest.

Verkrijgbaarheid iRobot Roomba i7+-robotstofzuiger

We waarschuwen alvast: deze nieuwe Roomba is niet goedkoop. Hij ligt vanaf 15 februari in de winkel voor een adviesprijs van 1199 euro, onder andere bij Coolblue. Hij is daar binnenkort leverbaar. Vind je dit te veel, dan kun je ook de Roomba i7 nemen zonder Clean Base. Die kost 899 euro en moet zelf geleegd worden. Eventueel kun je de Automatic Dirt Disposal ook los kopen voor 499 euro. De stofzakken kosten €19,99 per drie stuks.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.