iPhone 6s op een stapel

‘In 2016 dalen de iPhone-verkopen voor het eerst’

Een analist van Morgan Stanley denkt dat Apple in 2016 voor het eerst de verkoopcijfers van de iPhone ziet dalen. Nog nooit verkocht Apple minder iPhones dan het jaar ervoor.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 6s op een stapel

Als je ieder jaar de succesverhalen hoort, zou je bijna denken dat er nooit een einde aan het succes van de iPhone komt. Analist Katy Huberty van bank Morgan Stanley voorspelt echter dat 2016 een keerpunt wordt in de verkoopcijfers van de iPhone. Dan zullen ze namelijk voor het eerst dalen, als we de analist mogen geloven.


Het zou voor het eerst zijn dat Apple minder iPhones zou verkopen dan het jaar ervoor. Business Insider kreeg een notitie van Morgan Stanley in handen.

‘6 procent daling van iPhone-verkopen’

Daarin staat dat de bank verwacht dat de verkopen van de iPhone met zes procent zullen dalen in het financiële jaar 2016. Dit zou een daling van 2,9% betekenen in het kalenderjaar 2016.

Ten tijde van de iPhone 5s zag Apple de kleinste groei op het gebied van verkoopcijfers, maar nog nooit had Apple met krimpende cijfers te maken. Stanley verwacht dat er in het financiële jaar 2016 (dat eindigt in september 2016) 218 miljoen iPhones verkocht zullen worden: een daling van 5,7% ten opzichte van het financiële jaar ervoor.

‘Steeds minder nieuwe klanten’

Huberty geeft als reden de hogere prijzen in internationale markten en het feit dat steeds meer mensen (ook in ontwikkelgebieden) al een smartphone hebben. Huberty verwacht ondertussen dat 2017 weer een positief jaar zal worden voor Apple. In dat jaar zullen veel iPhone-gebruikers weer upgraden naar een nieuw toestel.

Ook de populaire Apple-analist Ming-Chi Kuo voorspelde eind oktober al dat Apple geen verkooprecord gaat vestigen met de iPhone-verkopen in het eerste kwartaal van 2016.

Bekijk ook

Ming-Chi Kuo: 'Geen iPhone-verkooprecord in Q1 2016'

Ming-Chi Kuo van KGI Securities voorspelt dat de iPhone 6s voor het eerst in de geschiedenis van de iPhone geen verkooprecord gaat vestigen in het eerste kwartaal van 2016 vergelijken met Q1 van 2015. Daarnaast voorspelt hij ook hoe de iPad en Mac het er vanaf brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

38 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.