Microsoft OneDrive-gebruikers houden toch 15GB gratis opslagruimte

Microsoft heeft gereageerd op de vele klachten die gratis gebruikers hadden op recente beslissingen. Mensen die gebruikmaken van de huidige 15GB aan gratis opslag, kunnen dit nu behouden. Ook de 15GB opslag voor foto's kan in je bezit blijven.

Het was voor veel mensen een teleurstelling. De opslagruimte van Microsoft OneDrive zou flink beperkt worden, zowel voor gratis als betalende gebruikers. Toch is er nu goed nieuws: mensen die de gratis versie van OneDrive gebruiken, behouden hun 15GB aan opslagruimte. Ook de extra 15GB aan opslag voor de camerarol blijft behouden. Gebruikers moeten hier wel zelf actie voor ondernemen.


OneDrive-Opslag

Opslagruimte gratis gebruikers blijft behouden, betalende gebruikers niet

Begin november kondigde Microsoft de wijzigingen aan voor de OneDrive-opslagdienst. Zo zouden gebruikers van de gratis versie teruggaan van 15GB naar 5GB aan opslag. Tot ongenoegen van vele gebruikers, ook op iCulture, werd een petitie gestart waarin gepleit werd voor het behouden van de 15GB aan gratis opslagruimte. Ruim 70.000 mensen hebben getekend en Microsoft is nu gezwicht. Iedereen die de gratis versie van OneDrive gebruikt, behoudt zijn 15GB aan opslag. Dit gaat echter niet automatisch. Via deze link meld je je aan om je opslag te behouden.

Bekijk ook

Microsoft beperkt OneDrive-opslag voor gratis en betalende gebruikers

De opslaglimiet van OneDrive wordt voor zowel betalende als gratis gebruikers aan banden gelegd. Zo wordt de optie met onbeperkte opslag geschrapt en kunnen gratis gebruikers ook minder opslaan.

Gebruikers die meer dan 5GB gebruiken, krijgen één jaar Office 365 Personal aangeboden. Hiermee hebben zij recht op 1TB aan opslagruimte. De limiet van 1TB die voor betalende gebruikers vanaf 2016 in werking gesteld wordt, blijft behouden. Voorheen werd een ongelimiteerde hoeveelheid opslag aangeboden, maar dit zal begin 2016 dus verlaagd worden naar 1TB.

Bekijk ook

De beste cloudopslagdiensten voor iPhone en iPad

Welke clouddiensten voor iPhone en iPad zijn de beste? Wij bekeken de verschillende diensten en wijzen aan welke de beste zijn. Waar krijg je veel gratis opslag? Bij welke zit het goed met je privacy?

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 december 2015 om 16:46
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.