Reacties voor: iPhone veruit favoriet bij cameratelefoons op Flickr

Uit de maandelijkse statistieken van Flickr blijkt dat de iPhone de populairste cameratelefoon is waarmee foto's geupload worden. Het is opmerkelijk, de iPhone heeft namelijk relatief een slechte camera, maar twee megapixel.
Jonathan - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Niet zo verbazend..

    De iPhone heeft dat misschien wel 2.0 megapixels.. Maar hij maakt des ondanks, in goede omstandigheden pracht foto’s!

    😀

  2. Dat valt ook wel weer mee, maar voor snelle kiekjes icm een data abonnement is de iPhone natuurlijk ideaal.

  3. Ik ben wel benieuwd naar die dip van de iPhone. Of de eerste dip van alle telefoons. Heeft iemand daar een verklaring voor? (Ben niet zo’n fan van Flickr.)

  4. ik stuur met airme vanalles naar flickr. Echt heerlijk voor onderweg.

  5. Voor 2 miljoen megapixels maakt hij hele mooie foto’s anders hoor, niks minder dan mijn “oude” Nokia N73

  6. 2 miljoen megapixels is wel erg veel, denk dat je 2 miljoen pixels of 2 megapixel bedoelt 😉 . Maar het verbaast mij niks dat de iPhone het zo goed doet wat foto’s betreft, de camera is vrij behoorlijk voor een 2MP camera, mijn oude SonyEricsson telefoon met eveneens 2MP maakte veel slechtere foto’s. Wat mij opvalt is dat de kleuren vaak erg goed zijn, levendig en natuurgetrouw. Misschien zijn de foto’s niet altjid even scherp, het is wel altijd een echte foto in plaats van één grote compressiebrij.

  7. Voor alle duidelijkheid:

    Een 2 megapixel camera zegt niets over de kwaliteit, zeker niet met betrekking tot 5 megapixel camera’s. Lees eerst even deze twee links:

    Breaking the Myth of Megapixels

    More iPhone camera megapixels would be worse, not better

    Edit: google het maar, iPhoneclub laat me geen links plaatsen.

    Mod-edit: Linkjes fixed.

  8. Ja, dat komt natuurlijk omdat er in feite maar één iphone is, van de nokia zijn er in dit lijstje al 3. Tel die drie nou eens bij elkaar op dan kom je al bij nokia uit op 50%. Alle andere nokia’s daar dan nog buiten gelaten.

    Daarnaast is het nu je de iphone net hebt natuurlijk leuk om foto’s te maken en te uploaden, daarom zie je ook die piek aan het eind van de grafiek. Als de iphone wat langer in europa is zal die iek wel weer afzwakken.

    Dus ik vind het vergelijk niet echt eerlijk. Maar toch leuk/grappig nieuws.

  9. Ik denk dat het komt doordat de iPhone zo hip is, en dus door hippe mensen wordt gebruikt, die hippe levens leiden, met dus veel kodakmomenten!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.