iPhone-batterij en Chinese kloon GPS-iPhone

Op internet zijn nieuwe foto's verschenen van de batterij van de iPhone en een Chinese kloon met de naam GPS-iPhone, die lijkt op het eerder gevonden prototype.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone batterij 4gOnderdelen van de volgende generatie iPhone zijn al regelmatig in beeld geweest. De batterij heeft echter nog weinig aandacht gekregen. Nu zijn er foto’s van die batterij, gemaakt door de site Mac.com.hk, waaruit blijkt dat de batterij ietsje beter is geworden (maar niet zo spectaculair als Gizmodo eerder deed vermoeden). De batterij op de foto heeft een capaciteit van 5,25 wattuur, vergeleken met de 4,51 wattuur van de batterij in de iPhone 3GS. Toch is niet zeker of Apple hiervoor gaat kiezen want in het gelekte Vietnamese prototype was een batterij van 5,00 wattuur te zien.

Wie niet zo goed thuis is in elektriciteitsleer raadpleegt het artikel op Wikipedia over kilowattuur: “Een kilowattuur is gedefinieerd als de arbeid die wordt verricht of de energie die wordt gebruikt als een vermogensbron een kilowatt (1000 watt) gedurende 1 uur moet leveren.” Een wattuur is dus de energie die wordt gebruikt om 1 watt gedurende 1 uur te leveren. Bij accu’s wordt de capaciteit meestal in milliampère-uur (mAh) vermeld.

iphone-batterij

De website publiceerde ook een foto van de toekomstige iPhone dock connector en kabel, die er wat anders uitziet dan die van de iPhone 3G/3GS:

dock-connector-kabel

Wie nu al wil beschikken over een iPhone-lookalike van de volgende generatie kan terecht bij Chinese klonenmakers. De nieuwste vondst op internet is onderstaand toestel met de naam GPS-iPhone (ook al bovenaan dit artikel te zien). De GPS-iPhone heeft een 1200 mAh verwisselbare batterij, een camera met flitser, een antenne om televisie te kijken en een mini-USB-poort voor het opladen en verbinding maken met de PC. De software lijkt zoveel mogelijk op het iPhone OS.

Een soortgelijke iPhone-kloon is bij DealExtreme te koop voor $124.

gps-iphone-kloon

iphone-kloon-gps-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2010, 18:07
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen batterij, china, gps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.