Reacties voor: iPhone-applicaties geplaagd door dubieuze SMS-diensten

In iPhone-applicaties komen steeds vaker advertenties voor dubieuze SMS-diensten voor, waarbij je virtueel geld kunt verdienen door je telefoonnummer achter te laten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Ik blijf me verbazen dat er mensen nog steeds zo naief zijn door hierin te geloven en mee te doen.

    Je zou zeggen dat iedereen inmiddels wel weet dat het pure onzin is. Je zou kunnen zeggen, ja maar jongeren tussen 10-16 trappen er het vaakt in (dacht ik). Toch vind ik dit niet correct. Vroeger toen je zelf zo oud was was er nog niet zoveel bekend omtrent dit soort diensten. Tegenwoordig wordt toch overal verteld dat dit soort diensten pure onzin zijn. De jeugd van tegenwoordig is toch een stuk slimmer opgevoed tov technologie. Heel apart.

  2. Dat is de prijs die je betaald voor gratis. Gratis bestaat namelijk niet;linksom of rechtsom, ergens moet het geld vandaan komen, want tja, wie heeft er geen vaste lasten?

    Persoonlijk betaal ik liever voor een advertentie-vrije app dan dat ik dit soort flauwekul er “gratis” bij krijg.

  3. Origineel geplaatst door Mike van Hoenselaar
    Ik blijf me verbazen dat er mensen nog steeds zo naief zijn door hierin te geloven en mee te doen.Je zou zeggen dat iedereen inmiddels wel weet dat het pure onzin is. Je zou kunnen zeggen, ja maar jongeren tussen 10-16 trappen er het vaakt in (dacht ik). Toch vind ik dit niet correct. Vroeger toen je zelf zo oud was was er nog niet zoveel bekend omtrent dit soort diensten. Tegenwoordig wordt toch overal verteld dat dit soort diensten pure onzin zijn. De jeugd van tegenwoordig is toch een stuk slimmer opgevoed tov technologie. Heel apart.

    Eens, Ieder zijn verantwoordelijkheid. Maar dergelijke scams mogen wat mij betreft hard worden aangepakt.
    En het moet net zo makkelijker worden gemaakt weer van je abo af te komen als dat je het hebt kunnen afsluiten. En met alle Apps die Apple blokkeert vanwege ongewenste inhoud, kan ik me voorstellen dat deze bovenaan de lijst komt. Probleem is dat degene die dergelijke advertenties plaatsen er vaak een graantje van meepikken (bv Mtv, waar je gek wordt van deze idiote commercials).

  4. Iets wat een beetje helpt tegen scam na lancering van een app /game: heb je eenmaal een leuke app / game dan niet meer updaten.

  5. Ik ben wel bereid om Google een soort Digitale Oprotpremie te betalen zodat mijn verkeer vrij blijft van alle advertentie- en spamtroep.
    De spamfilters van de providers kraken in hun voegen en zijn kennelijk niet in staat om ons uit deze zondvloed te redden.
    Gek word je ervan.

  6. Origineel geplaatst door Mike van Hoenselaar
    Mike van Hoenselaar zei op 15 maart 2010 om 14:01

    Ik blijf me verbazen dat er mensen nog steeds zo naief zijn door hierin te geloven en mee te doen.

    Haha ik ook. Maar waarom denk je dat er het fenomeen SPAM nog steeds bestaat? Bij het verzenden van grote hoeveelheden hoeft immers maar een heel klein percentage erop te klikken en van die groep koopt weer een heel klein percentage daadwerkelijk iets….

    Als we niet meer op dit soort berichten klikken is het snel over met de SPAM. Er valt dan niets meer te verdienen en dit is immers de enige bestaansreden ervan.

  7. Handig, toch maar eens kijken of hier echt geld mee te verdienen valt!

  8. Toen ik nog geen iPhone had, had mijn moeder bijna mijn 06 nummer ingevoerd op een website waar je zogenaamd iPhones kon krijgen. Dus dan denk je wie is er nou zo dom, de vorige generatie dus. Kwam gelukkig net op tijd binnen en kon het nog stoppen.

  9. Ook deze generatie: ik ken er een paar die dat gewoon doen (16-20 jaar) “kan toch geen kwaad”? Ik ken er bijv. twee die nu die iPhone 3GS-actie van T-mobile hebben en achteraf ontdekken dat ze erop achteruit gegaan zijn…

    En deze scamreclames: goed voor de zwakbegaafde en licht verstandelijk gehandicapten: ik heb met ze gewerkt en ZIJ zijn degene die hierin trappen. Ik zat op een woonvoorziening en IEDEREEN die daar binnenkwam, nam een schuld van minstens een paar duizend euro mee waar wij hard voor moesten knocken om die financien weer op orde te krijgen door bijv die 20 abbo’s voor telefoons en sms-dienste af te zeggen!

    Echt heel treurig..

  10. Vreemd dat je aan een ABO kan zitten als alleen je nummer op website wordt ingevuld. Ik bedoel, je hebt een hekel aan iemand en je vult lekker zijn nummer in en hopla.

    Raat gedoe

  11. Je krijgt dan eerst een sms waarop je bv met Ja moet antwoorden. Maar sommige mensen zijn idd zo naiëf.

  12. Ondanks alles is het wel een onzettend leuke game die zelfs mijn nichtje van 4 leuk vind 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.