iphone-randloos-scherm

iPhone 7 krijgt mogelijk randloos scherm met hogere resolutie tot 4K

Apple wil in de iPhone 7 glass-to-glass technologie toepassen, waardoor een randloos model met hogere schermresolutie tot Ultra HD (4K) mogelijk wordt.

iphone-randloos-scherm
De iPhone 7 gaat gebruik maken van een andere schermtechnologie, melden bronnen in Azië. Uit informatie uit de toeleveringsketen blijkt dat Apple van plan is om vanaf 2016 van plan is om glass-to-glass te gebruiken. Nu zijn de iPhone-schermen nog voorzien van in-cell-aanraaktechnologie, waarbij het scherm bestaat uit één laag. Dat gaat in 2016 veranderen, als de geruchten kloppen. Apple gaat dan gebruik maken van ultradunne glass-to-glass (G/G)-touchtechnologie, waarbij het display en de aanraakmodule van elkaar gescheiden zijn. Deze technologie werd al eerder gebruikt, bijvoorbeeld in de iPhone 4 en iPhone 4s.

Glass-to-glass: beproefde technologie

Sinds de iPhone 5 stapte Apple over op in-cell-technologie. Het voordeel daarvan is dat de schermen veel dunner en lichter kunnen worden uitgevoerd. Het nadeel is echter, dat de schermen lastiger te produceren zijn en minder gevoelig zijn langs de randen. Bij een randloos model levert dat problemen op. Glass-to-glass heeft die nadelen niet en is de afgelopen jaren steeds beter geworden.

Randloos en 4K

Door te kiezen voor glass-to-glass gaat Apple dus eigenlijk een stap terug, maar tegelijk geeft het ook de mogelijkheid om de resolutie op te voeren tot Ultra-HD (4K) en nieuwe functies toe te voegen. Eén van de mogelijkheden is om het scherm helemaal te laten doorlopen tot de rand, zoals op de conceptfoto hierboven. Nu eindigt het aanraakgevoelige gedeelte van het scherm een paar millimeter vanaf de schermrand, terwijl de glaslaag wel doorloopt tot de zijnaden.

Corning en Asahi Glass zijn twee fabrikanten die monsters van de glazen schermpanelen naar Apple hebben gestuurd.

De informatie is afkomstig van bronnen uit de Aziatische toeleveringsketen, zo meldt Digitimes. Deze website heeft nauwe banden met Aziatische fabrikanten, maar rapporteert ook over zeer vroege ontwikkelingen, die niet altijd terechtkomen in de uiteindelijke producten. Ook bij dit gerucht is dat het geval: Apple zou monsters van G/G-touch-schermpanelen hebben ontvangen, zodat ze ermee kunnen testen, maar dat betekent nog niet dat ze de technologie daadwerkelijk gaan toepassen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2015, 12:00
Categorie Apple
Onderwerp iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.