iphone-6s-kleuren

Apple gaat weer record iPhone-verkoop verbreken

De iPhone 6s en iPhone 6s Plus gaan het iPhone-verkooprecord van vorig jaar waarschijnlijk verslaan, aldus Apple.

iphone-6s-kleurenApple zegt dat de iPhone 6s het verkooprecord van de iPhone 6 gaat verbreken. In 2014 werd de iPhone 6 maar liefst 10 miljoen keer verkocht in het eerste weekend, maar volgens Apple’s PR-team heeft de iPhone 6s dit aantal waarschijnlijk doorbroken.


De iPhone-verkoop begint officieel pas op 25 september in het buitenland, maar het is sinds afgelopen zaterdag mogelijk om de iPhone 6s online te bestellen. De iPhone wordt dan vanaf 25 september geleverd.

Apple heeft voor het eerst geen verkoopcijfers voor het eerste weekend gedeeld. Afgelopen jaren publiceerde Apple een persbericht met daarin de exacte verkoopcijfers van het eerste weekend. Ditmaal hebben woordvoerders alleen het volgende gezegd:

Klanten zijn zeer positief over de iPhone 6s en iPhone 6s Plus en we hebben afgelopen weekend erg veel voorbestellingen ontvangen. We zijn op weg om het record van 10 miljoen iPhones van vorig jaar te doorbreken, als de verkoop officieel van start gaat op 25 september.

Zoals veel klanten hebben gemerkt is de vraag naar de iPhone 6s Plus erg groot – groter dan wij hadden verwacht voor de reserveringsperiode. We zijn hard aan het werk om genoeg iPhones hiervoor te produceren, zodat de iPhone 6s Plus samen met de iPhone 6s op voorraad is als de Apple Store aanstaande vrijdag opent.

De uitspraak doet vermoeden dat Apple in het afgelopen weekend wellicht geen reserveringsrecord heeft neergezet, maar dat de uiteindelijke verkoopdata op 25 september wel de eerdere cijfers zal doorbreken.

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus werden vier miljoen keer besteld of gereserveerd in het eerste weekend vorig jaar. Uiteindelijk werden er in totaal 10 miljoen iPhones verkocht.

Snel uitverkocht

De iPhone 6s is sinds afgelopen weekend te bestellen in Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, Nieuw-Zeeland, Puerto Rico, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het is nog niet bekend wanneer de verkoop in Nederland en België van start zal gaan. Een aantal fanatieke fans heeft de iPhone echter al in het buitenland gereserveerd, zodat ze hem op 25 september kunnen ophalen.

De levertijden voor de iPhone 6s liepen tot de kortste keren op naar twee tot vier weken. We wisten daarom toen al dat de iPhone 6s door ontzettend veel mensen werd besteld. Vooral de roségouden iPhone 6s was snel uitverkocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 september 2015 om 14:56
Onderwerp
Categorie
iDevices
31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.