tvtag iPhone GetGlue header

Serie-app tvtag voorkomt spoilers na update

tvtag, de iPhone-app waarmee je kan inchecken op series, is voortaan spoilervrij. Eerst inchecken, dan het verloop van een aflevering zien.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

tvtag iPhone GetGlue headerDe televisieserie-app tvtag doet voortaan niet meer aan spoilers. De applicatie die onlangs een totaal nieuwe aanpak kreeg waarna je een aflevering van een serie volledig kan beoordelen door de app als second screen te gebruiken, is ‘spoilervrij’ na de nieuwste update. Daardoor houdt tvtag meer rekening met bijvoorbeeld Nederlandse en Belgische kijkers, die programma’s later zien dan de Amerikaanse uitzendprimeur. Als je zoekt naar een show, moet je voortaan eerst inchecken bij de serie voordat je de verloop van een aflevering te zien krijgt.

tvtag Game of Thrones S04e03We noemden het vernieuwde tvtag (voorheen GetGlue) te Amerikaans na de grote update, maar die kritiek blijft niet echt meer staan na de nieuwste update. tvtag heeft door de vernieuwde app veel minder de noodzaak om programma’s op tijd te kijken. Je wordt niet geconfronteerd met spoilers en de tijdlijn van een aflevering voordat je aangeeft de aflevering te kijken. Als je de app gebruikt tijdens de aflevering, kan je naar boven meescrollen om de gebeurtenissen door te nemen – maar geef je wel zelf het tempo aan. Als je achteraf incheckt, kan je alle belangrijke scenes nog eens doornemen. De app speelt daarbij erg leuk in op het sentiment dat je bij het kijken kan hebben. Bij elke belangrijke stap geef je je gevoel erbij aan doormiddel van een smiley. Ook kan je reageren. Dat gaat vanaf de update sneller dan voorheen.

Er is nog wel een kanttekening te plaatsen bij de aanpak van het ‘spoilervrije’ tvtag. Je krijgt de tijdlijn namelijk alleen niét te zien als je handmatig zoekt met de zoekbalk bovenin het hoofdmenu. Druk je op een van de tegels van ‘featured series’ en ‘popular today’, dan kom je wel in de timeline, maar ook daarmee is de app slimmer geworden. Het laatste shot van een serie is namelijk tamelijk nietszeggend en geeft de aanmoediging om bij het begin van een aflevering te beginnen (screenshot). Zolang je daar niet op drukt, is er niks aan de hand.

tvtag versie 6.2 laat je verder eenvoudiger inchecken en geeft je meer controle over delen naar Facebook, Twitter en Tumblr. De stabiliteit van de app is er ook op vooruit gegaan.

Downloaden: tvtag – formerly GetGlue (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:24
Onderwerpen getglue, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.