ipad-pro-2021-12,9-inch

Reacties voor: iPad Pro 2022 vs iPad Pro 2021: 5 redenen waarom je beter voor het model van vorig jaar kan kiezen

De iPad Pro 2022 en iPad Pro 2021 lijken heel erg op elkaar. Sterker nog: de verschillen zijn zo klein dat we vinden dat de iPad Pro 2021 de veel betere keuze is. Wij laten je zien waarom.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Prijs. Ja.
    Maar, iPads gaan lang mee. WiFi-6e zorgt er voor dat de iPad Pro 2022 nog langer mee zal kunnen. Ik vind het een belangrijk voordeel.

  2. @Arie: Zal met WiFi 6 ook zeer lang meegaan.

  3. Als eigenaar van een iPad Pro 12.9 model 2021 keek ik uit naar het nieuwe 2022 model. Helaas was dat ook weer een product waar niet veel aan vernieuwd is, maar de prijs wel enorm is gestegen.

    De prijzen geven wel zorgen. Natuurlijk kan je langer wachten om een nieuw apparaat te kopen, maar uiteindelijk moet je er toch het hoge bedrag voor neer leggen.

    Voor mij zal Android van Google nooit een optie zijn, temeer door het leegzuigen van gegevens op de achtergrond. ik denk dat vele Apple gebruikers er zo over denken. Een bedrijf als bijvoorbeeld Samsumg zal dat ongetwijfeld ook weten. Waarom, zo vraag ik mij af zijn zij niet al bezig met een eigen Telefoon OS dat meer aansluit bij het gedachtegoed van Apple, en droppen zijn niet gewoon die gegevenszuiger van Android.

  4. Het lijkt er op dat Apple uitontwikkeld is. iPhone 14, Apple Watch 8 en nu dan ook de nieuwste iPad. Het vorige model lijkt steeds een betere keus. Wat maakt Apple nog bijzonder?

  5. Origineel geplaatst door InspecGadget
    Het lijkt er op dat Apple uitontwikkeld is. iPhone 14, Apple Watch 8 en nu dan ook de nieuwste iPad. Het vorige model lijkt steeds een betere keus. Wat maakt Apple nog bijzonder?

    Inderdaad, ik heb voor het eerst m’n Watch 7 en M1 Pro niet ge-update. In februari dit jaar de M1 Pro 256gb, in afwachting van de M2 Pro, overgenomen voor €800 van iemand die ‘m in januari dit jaar had aangeschaft. Ik sla voor het eerst een model iPad over, toen ik de specs en prijzen van de M2 Pro zag. Gaat nergens meer over.
    M’n Watch 7 had ik al verkocht voor €385, maar toch weer snel een nieuwe gesealde 7 kunnen kopen voor €340 toen ik, ook hier, de prijzen en specs van de nieuwe Watch 8 zag.

    Ik heb zo het idee dat  buiten de VS de komende jaren slechte zaken gaan doen met de nieuwe producten en bijbehorende prijzen.

  6. @Michiel: jawel, maar dan heb je niet de extra frequentieband hè.

  7. Wat de iPad Pro betreft, kwa prijs/kwaliteit verhouding, heb je genoeg aan zelfs de 2020 iPad Pro. Heeft de A12Z Bionic SoC, 6 GB RAM, krijgt maandag 24 oktober als de release van iPadOS 16.1 beschikbaar komt (19:00 Nederlandse tijd) dezelfde extra functies die in eerste instantie bedoeld waren voor enkel de M1 iPad Pro, M2 iPad Pro en iPad Air M1 256 GB, namelijk Stage Manager. Sterker nog, de iPad Pro uit 2018 krijgt zelfs deze functie! Apple Nederland verkoopt zelf online Certified Refurbished by Apple producten waaronder de 2020 iPad Pro en ook de 2018. In de praktijk, met iPad apps in dagelijks gebruik, merk je geen verschil in snelheid tussen de A12Z SoC en M1 SoC. De A12Z heeft Apple destijds (in 2020) tevens als SDK verscheept naar developers. Deze bestaat uit een Mac mini behuizing, A12Z SoC en 8 GB RAM t.o.v. 6 in de retail iPad Pro. Deze SDK was destijds bedoeld voor Mac software developers voor de transitie van Mac software naar de eerste Apple Silicon Mac later dat jaar, de MacBook Air M1, MacBook Pro M1 en Mac mini M1. Lang bericht, ik weet het, maar de noodzaak om perse een M1 iPad Pro aan te schaffen t.o.v. de M2 is niet zozeer de minimale verschillen, maar tevens de minimale verschillen tussen de M2, M1 en A12Z (2020) iPad Pro. Ik heb veel betaalde software op mijn huidige iPad Pro 2020 staan. Het merendeel zijn professionele applicaties die ik dagelijks gebruik voor mijn werk. Ik kan je vertellen dat zelfs de meest veeleisende applicaties bij lange na niet de A12Z SoC to the top pushed. Ja, binnenkort kunnen devs ervoor kiezen om meer dan de huidige max van 5 GB RAM aan hun apps toe te wijzen. Maar ook deze nieuwe functie is beschikbaar voor de 2020 iPad Pro. Koop wat je wil kopen. De feiten spreken voor zich.

  8. @Arie: Arie, toch een beetje magere update van 2021 naar 2022 als dat ook echt het enige voordeel is wat je eruit kunt halen 😀

  9. @InspecGadget: is inderdaad het verhaal bij alles dit jaar, eerdere model kopen is verstandiger. Vaak kan het eerdere model bijna net zoveel en vaak ziet het er ook bijna hetzelfde uit ( bij de iPad dan niet) maar vooral kun je voordeliger met het jaar ervoor

  10. @Fred: “mager” is afhankelijk van waarvandaan je een upgrade doet.
    De ‘conclusie’ van iCulture dat de 2021 versie een ‘goede keuze is’, is voornamelijk gebaseerd op aanschafprijs vs prestatie en klinkt logisch, maar is dat ook zo? Aan ieder voor zich om die afweging te maken. Het ‘geringe’ snelheidsverschil gaat uit van de maximale snelheid op een WIFI netwerk. De kans dat je die haalt met WIFI 6e is vele malen groter = comfort, gebruiksgemak.
    Gezien de geroemde levensduur van Apple producten, de langdurige softwareondersteuning en de congestie op veel WIFI netwerken (wat alleen maar toe neemt) maak ik de afweging om alleen nog maar WIFI 6e apparatuur aan te schaffen. Zeker dat ik voorzie dat mijn ‘upgrade cyclus’ in de toekomst langer zal worden door gebrek aan daadwerkelijke vernieuwing. Op de lange duur een betere investering ondanks de hogere aanschafprijs. Maar, ieder het zijne.

  11. @Arie: iemand anders vind de aanwezige mini Jack weer een voordeel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.