iPad mini eerste generatie niet langer verkrijgbaar in online Apple Store

Apple verkoopt de eerste generatie iPad mini niet langer in de online Apple Store. De oudere iPad uit 2012 wordt waarschijnlijk langzaam uitgefaseerd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad miniDe originele iPad mini uit 2012 wordt niet langer verkocht in de online Apple Store. Apple heeft de iPad mini stilletjes uit de online winkel verwijderd. Iedere verwijzing naar de kleinere iPad is ook van Apple’s website verdwenen. Je kunt de iPad mini 2 en iPad mini 3 nog wel online bestellen.


Het lijkt er op dat Apple de verkoop van de iPad mini 1 volledig gaat staken. Vermoedelijk zal je nog een paar restpartijen vinden in de fysieke Apple Store of andere winkels, maar met verloop van tijd zal de iPad mini eerste generatie steeds schaarser worden. Apple heeft de iPad mini gedurende 2,5 jaar verkocht: de verkoop begon in de herfst van 2012. In oktober 2013 en oktober 2014 werden de iPad mini 2 en iPad mini 3 geïntroduceerd, maar de eerste iPad mini bleef in het assortiment als budgetmodel.

Apple verkoopt vanaf nu alleen nog maar iPads met een retinascherm. De iPad mini was de enige iPad die namelijk nog gebruikmaakte van een scherm met lagere resolutie. Daarnaast hebben alle iPads aangeboden door Apple nu een 64-bits-processor. De iPad Air, iPad mini 2 en iPad mini 3 bevatten alledrie een A7-processor, en in de iPad Air 2 heeft een A8-chip.

Beschikbare iPads

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2015, 16:19
Categorie iDevices
Onderwerp ipad mini
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.