‘iPad mini kan batterijduur van 24 uur krijgen door IGZO-scherm’

Gebruikt Apple een IGZO-display voor de iPad mini, dan zou de batterijduur 2,5 zo groot worden. Dit stelt Cult of Mac in een snelle analyse.

iPad miniKrijgt de iPad mini een IGZO-display van Sharp, dan zou dit zeer positieve gevolgen kunnen hebben op de batterijduur. Volgens Cult of Mac kun je op één batterijlading zo’n 24 uur aan video bekijken. Dit is te danken aan de bedrading die in het IGZO-scherm zit: deze is een stuk dunner, waardoor er een minder felle backlight nodig is om iedere pixel in het mogelijke iPad-scherm goed te belichten.

De Aquos Pad, een 7-inch tablet van Sharp zelf, maakt ook gebruik van een IGZO-display. Volgens de fabrikant houdt de batterij het daarom 2,5 keer zo lang vol. De huidige iPads houden het gemiddeld tien uur vol op één batterijlading. Is de iPad mini vergelijkbaar, dan zou de batterijduur naar 25 uur gebracht worden.

Er is echter nog een mogelijkheid: Apple zou er door het zuinigere scherm ook voor kunnen kiezen om een nog kleinere accu in de iPad mini te stoppen, waardoor de batterijduur alsnog op 10 uur blijft hangen. De extra ruimte zou gebruikt kunnen worden voor andere onderdelen. Dit lijkt niet heel gek, aangezien de iPad mini een slag kleiner moet worden dan de huidige iPads. Daar staat tegenover dat het iPad mini-scherm volgens geruchten 7,85-inch groot wordt, waardoor de backlight ook minder hoeft te belichten.

Of de iPad mini een IGZO-scherm zal bevatten is nog niet duidelijk. In juli beweerde Bloomberg van wel, maar Apple-expert John Gruber speculeerde eerder dat Apple juist oude iPhone 3GS-schermen in grotere formaten kon leveren voor de nieuwe iPad.

Geruchten wijzen er op dat Apple op 23 oktober de iPad mini uit de doeken zal doen. Op die dag is de media uitgenodigd door een speciaal evenement.

Meer weten over de iPad mini? We hebben een uitgebreid dossier iPad mini gemaakt, waarin je alle feiten, ontwikkelingen, nieuwtjes en geruchten vindt samengevat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2012, 12:20
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.