Apple heeft straks iOS-apparaat voor elk budget

Apple heeft straks een assortiment iOS-producten in alle prijsklassen tussen 200 en 850 dollar. Dat blijkt uit een grafiek van Asymco. Als de iPad mini wordt toegevoegd, past dat er goed tussen.

ios apparatenApple staat erom bekend dat ze maar een beperkt aantal producten maken. Terwijl Samsung elke week drie nieuwe telefoons uitbrengt moeten we bij Apple tevreden zijn met één nieuw toestel per jaar. Alleen bij de iPod is het wat uit de hand gelopen, met vier verschillende modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Maar hoe zit het als er straks een iPad mini uitkomt? Hoe kan Apple goedpraten dat een iPad mini maar 249 euro gaat kosten, terwijl je voor de goedkoopste iPod touch 325 euro kwijt bent? Horace Dediu van Asymco heeft alle iOS-apparaten van Apple in een grafiek gezet. Daaruit blijkt dat er tussen 200 en 850 dollar keus genoeg is.

Dediu hanteerde daarbij de prijzen die via Media Markt zijn gelekt, ook al worden die in twijfel getrokken. Maar het is de beste schatting die we tot nu toe hebben. Wie goedkoop uit wil zijn koopt de vierde generatie iPod touch, die nog steeds in het assortiment aanwezig is. Het duurst is een 64GB iPhone 5, die zelfs nog iets duurder is dan een 64GB iPad 4G. Ook in Nederland klopt dat: de duurste 64GB iPhone 5 kost €873 terwijl je voor de duurste 64GB iPad 4G €813 kwijt bent.

De verwachting bij sommige mensen dat een iPad mini duurder moet zijn dan een iPod touch klopt dus niet helemaal. In totaal staan er 25 iOS-apparaten in de grafiek. De getallen achter elk apparaat wijzen op de capaciteit, een w geeft aan dat het om Wi-Fi-only gaat en een c geeft aan dat 3G/4G worden ondersteund. Wie de laagste prijs van rond de 200 euro nog te duur vindt, kan verder zakken door een iPod nano of iPod shuffle aan te schaffen. De goedkoopste kost 50 euro.

ios portfolio

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2012, 10:15
Categorie Apple
Onderwerp ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.