iPad met A6-processor duikt op in logbestanden

In logbestanden is de iPad3,6 aangetroffen. Het zou daarbij kunnen gaan om een bijgewerkte versie van de iPad 3, met Lightning-aansluiting en A6-processor.

a6 chipEen ontwikkelaar heeft sporen ontdekt van een nieuwe iPad met codenaam iPad3,6. De nieuwe iPad maakt gebruik van de nieuwe ARMv7s-architectuur, bedoeld voor Apple’s A6-processor. Dit is dezelfde processor die ook in de iPhone 5 is gebruikt. De nieuwe iPad draait op de A6-processor of een variant daarop. Een iPad met codenaam iPad3,6 wijst op een tablet die is afgeleid van de huidige generatie iPad.

De huidige modellen hebben de namen iPad3,1, iPad3,2 en iPad3,3 gekregen. De nieuw ontdekte iPad3,6 zou een iets aangepaste versie van de huidige modellen kunnen zijn, maar dan met Lightning-connector en een aantal interne veranderingen. Het zou ook kunnen gaan om de volgende generatie iPad, die volgens Apple’s gebruikelijke planning pas in maart 2013 wordt aangekondigd. Daarvan zou je echter verwachten dat het apparaat de naam iPad,x heet, ook omdat er een nieuwe processor is toegepast.

Een iPad mini lijkt de iPad3,6 niet te zijn, omdat die volgens geruchten eerder is afgeleid van de iPad 2 en draait op een A5-chip. Die zou de naam iPad2,6 dragen en is volgens de bron van MacRumors ook al aangetroffen in logbestanden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2012, 23:31
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen a6, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.