iPad in vier maanden al populairste platform voor Instapaper

Marco Arment, de ontwikkelaar van de Instapaper-app, heeft gebruikscijfers bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat vooral veel mensen Instagram op de iPad gebruiken en dat het groepje gebruikers met oudere iOS-versies steeds kleiner wordt.

instapaper iconMarco Arment, ontwikkelaar van Instapaper, heeft wat cijfers vrijgegeven over de app. Instapaper wordt als betaalde app veel gekocht en er zijn tientallen, misschien wel honderden apps die ondersteuning voor Instapaper bieden. Uit de cijfers blijkt dat de meerderheid van de Instapaper-gebruikers een iPad (56 procent) gebruikt, terwijl er 39 procent gebruik maakt van een iPhone of iPod touch.

De snelle groei op de iPad is opmerkelijk, want de universele app bestaat nog maar een maandje of vier. Bij de iPad maakt ongeveer de helft gebruik van de iPad 2 en de andere helft heeft een iPad 1, wat aangeeft dat de eerste generatie iPad ook nog vrij veel wordt gebruikt.

De snelle groei van iPad 2-gebruikers is echter ook opvallend. Gebaseerd op de cijfers schat ontwikkelaar Marco Arment dat er sinds de introductie zo’n 40 miljoen iPads (alle modellen) zijn verkocht. Arment keek ook naar de iOS-versies die gebruikers hebben geïnstalleerd. 99 procent heeft iOS 3.2 of hoger en 98,4 procent heeft iOS 4 of hoger. Kijk je alleen naar iOS 4.2, dan blijkt 96 procent van de gebruikers dat geïnstalleerd te hebben. Er is dus maar een klein percentage dat nog een oudere iOS-versie gebruikt. Arment heeft daarom besloten om iOS 4.2 als minimale vereiste te stellen voor de volgende update van Instapaper.

instapaper ipadDat heeft voordelen, want Arment kan de code nu beter stroomlijnen. Wat verdere analyse wijst uit dat 5,4 procent van de gebruikers een apparaat heeft dat wel naar iOS 4.2 of hoger te upgraden is, maar nog niet is gedaan. Voor jou als gewone gebruiker zeggen de cijfers misschien niet zoveel, maar voor andere ontwikkelaars is het nuttig om te weten. Kleine ontwikkelaars kunnen op basis van de cijfers besluiten om ook alleen nog maar voor iOS 4.0 of 4.2 te ontwikkelen. Verder verwacht Arment dat het aantal mensen met een iPhone 3G snel zal dalen zodra de iPhone 5 op de markt komt. Zij hebben een toestel dat geen updates meer krijgt en de toestellen zijn zo oud, dat de gebruikers wel weer aan iets nieuws toe zijn. Voor ontwikkelaars heeft dat als voordeel, dat ze niet langer meer de oude hardware (en heel oude iOS-versies) meer te hoeven ondersteunen. Dat levert bovendien minder klachten op van gebruikers die op een traag toestel klagen dat de app traag is.

Downloaden: Instapaper (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2011, 11:26
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerpen ervaringen, gebruikers, instapaper, qik, streaming, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.