Duitse douane neemt ‘iPhone 5’ in beslag

In Duitsland zou een tas met daarin 7 iPhones zijn aangetroffen op een luchthaven. Er zat echter ook een nog niet officieel uitgebrachte iPhone in de tas. Vreemd verhaal?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5 douane duitslandEen merkwaardig verhaal uit Duitsland: daar zou de douane een iPhone 5 in beslag hebben genomen, nadat aanvankelijk een mes in bagage was aangetroffen. Het mes viel onder de wapenwet maar bleek uiteindelijk niet zo spannend, want de douanebeambten kwamen bij het doorsnuffelen van de bagage iets veel interessanters tegen: een iPhone 5.

Het zou gaan om twee mannen, die vanuit Turkije op het vliegtuig van Munster-Osnabruck Airport aankwamen. Na het scannen van de tassen door een röntgenapparaat – wat blijkbaar bij aankomst in Duitsland nog eens extra werd gedaan – ontdekten ze een collectie van zeven smartphones. Sommige toestellen waren overduidelijk nep, maar er zat er eentje tussen die de aandacht trok: een nog niet op de markt gebrachte iPhone.

De douanebeambten zouden de mannen meteen in hechtenis hebben genomen vanwege industriële spionage. De luchthaven heeft geen foto’s naar buiten gebracht van het apparaat en wil ook geen commentaar geven. Een woordvoerster zegt dat er eerst contact opgenomen moet worden met de rechtmatige eigenaar (in dit geval Apple). Pas dan kunnen ze informatie vrijgeven. Wij vinden het een raar verhaal en vermoeden dat het om een tas met iPhone-klonen ging.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2011, 23:03
Categorie Achtergrond
Onderwerpen douane, duitsland

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.