Reacties voor: iPad in Nederland: dit jaar slechts 22.000 iPads?

Mike Abramsky van RBC Capital heeft een inventarisatie gemaakt van het aantal iPads dat wereldwijd zal worden verkocht. Komende week kunnen inwoners van Frankrijk, Duitsland, Italië en enkele andere Europese landen een iPad in huis halen. Ze liggen dan ook behoorlijk voor op inwoners van andere Europese landen, waar de iPad een stuk later op […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. “Dit zijn allemaal landen waar de iPhone al op 28 mei in de winkel ligt. Verderop in het lijstje vinden we:”
    iPhone moet volgens mij iPad zijn.
    Aangepast, excuses.

  2. “In totaal gaat RBC Capital er vanuit dat er in 2010 maar liefst 8,130 iPads over de toonbank gaan.”
    moet deze zin in het artikel niet zijn:
    “In totaal gaat RBC Capital er vanuit dat er in 2010 maar liefst 8.130.000 iPads over de toonbank gaan.” 😀
    Aangepast, excuses.

  3. Dat zijn geen cijfers voor webdesigners en ontwikkelaars om serieus rekening met Nederlandse ipadgebruikers te gaan houden.

  4. De nodige nederlandse iPads komen uit het buitenland omdat hij in NL zo laat wordt geintroduceerd. Bij mij op kantoor worden ze massaal in Duistland besteld (tot nu toe zo’n 15 stuks). Als aflever adres wordt een collega gebruikt die net over de grens woont. Iedereen besteld wel gewoon onder de eigen naam zodat je niet over de 2 stuks limiet heen gaat.

  5. Ik heb het idee dat dit aantal nu al in Nederland rondzwerft. Best mogelijk dat de verkoop straks enigszins gaat tegenvallen.

  6. Die 10 juli was toch nog niet bekend?

  7. Bovenop deze cijfers komen uiteraard nog wel de iPads die in de VS zijn verkocht en in de diverse landen zijn geïmporteerd.

    Nee hoor is inc us ipads die staan bovenaan in de tabel en zitten al bij die 8 miljoen bij.

  8. Ik schok even toen ik de titel zag! Alsof er maar 22.000 verkrijgbaar zouden zijn voor Nederland dit jaar. Ik zag mezelf al in die lange rijen staan…

  9. Het gebruikersaantal zal in ons land stukken hoger liggen. Ik kom ze zakelijk al veelvuldig tegen. Vanaf de lancering in ons land zullen de verkoopaantallen wel tegenvallen, omdat degene die er nog niet een heeft er een in Duitsland koopt. Nederland is voor Apple qua markt gezien maar een mugje, en ze weten donders goed dat Duitsland een stap buiten de deur is voor ons.

  10. Volgens mij zitten we nu al op 22000

  11. Allemaal lulderdebulder van zo’n analist, omdat ie met iPad-artikeltjes scoort. Een soort Maurice de Hond; die heeft ook nog nooit een correcte prognose gegeven, maar staat wel om de haverklap met cijfertjes en zijn naam (!) in de media…

  12. Denk dat de goede man er een beetle naast zit.
    Hij bedoelde 22000 per maand

  13. Origineel geplaatst door Olaf
    Die 10 juli was toch nog niet bekend?

    Ehm … juli 2010? 🙂

  14. Iemand haalt jaar & maand door mekaar…

  15. Als de schatting gebaseerd zijn op de eerdere verkopen van de 3G & 3GS, dan zal Belgie / Nederland geen goede schatting hebben. Een derde van de 3G’s & 3GS’en hier in Nederland komt uit Belgie.

  16. @Harold: Dan zou dat early-adapter gebeuren averechts werken: Wij willen Apple producten zo snel mogelijk krijgen dus halen we het uit andere landen. Vanwege dat laatste staat Nederland ook lager in de pikorde(omdat het zo weinig vanuit Nederland zelf wordt gekocht).

    …Geduld loont?!…wauw

  17. Die cijfers kloppen echt voor geen kant. Alsof in Nederland minder iPads verkocht worden dan in België. Deze analist is gewoon heel lui geweest en heeft gekeken naar de iPhone verkopen per land en die doorberekend per land. Dan is het logisch dat België voor de iPhone heel goed scoort omdat de prijs heel goed is voor een simlock vrije iPhone. Het buitenland koopt dus massaal iPhones in België. Die cijfers kan je voor de ipad niet aanhouden.

  18. Tsja, nu hebben de meeste bezoekers hier of al een iPad uit amerika, waaronder ondertekende, of een bestelling in Duitsland staan. Zeker hier bij de grrens veel Duitsland iPad kopers. Maar het aantal is toch wat laag. Time will tell, maar ik vermoed toch dat er meer verkocht wordt in NL dan in dit artikel staat.

  19. Tsja, en nu de iPad zo laat in NL komt, zal ie last hebben van concurrentie die er nu eindelijk staat aan te komen. Wellicht is hier al rekening mee gehouden.

  20. Heeft de brave borst er dan ook rekening mee gehouden dat 2010 voor ons korter zal zijn dan in de andere landen waar de iPad eerder op de markt zal zijn?

  21. Lees ik het verkeerd of wordt er pas vanaf oktober afgeleverd? (shipment Q4, 10000 stuks)

  22. Het boekjaar van Apple begint in oktober en eindigt in september, dus Q4 = de maanden juli, augustus en september.

  23. Nou, ik hoop nu echt dat de iPad SNEL naar nl komt, anders rij ik naar Duitsland want daar is hij er al wel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.