Reacties voor: iPad Air nu beschikbaar: alles op een rij

De iPad Air is nu beschikbaar in Nederland. We zetten alles dat je moet weten nog even op een rij.
Lees het complete artikel → iPad Air nu beschikbaar: alles op een rij
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Mooie iPad, maar ik zie geen noodzaak mijn iPad 4 in te ruilen. Het verschil zit hem voornamelijk in afmeting, gewicht en camera.
    Als je nog met de iPad 2 zit kan ik me wel voorstellen dat je deze neemt.

  2. Mooi! m’n iPad Air ligt al ingericht en wel naast me. Tis ècht een licht en stevig dingetje!

  3. Prachtig apparaat! Zou hem graag willen hebben. Maar heeft weinig toegevoegde waarde ten opzichte van mijn iPad 3. Om dan weer 2-300 euro bij te gaan leggen. Nee, wellicht de volgende iPad. Wacht tot er ook een Touch-ID op komt net als mijn iphone 5S. Hoevaak ik wel niet mijn vinger op mijn ipad zijn homeknop leg en denk. ‘ohja..’

  4. Ik wacht nog even op de nieuwe Ipad Mini. Hoeveel mensen stonden er uiteindelijk voor de apple store Amsterdam?

  5. Origineel geplaatst door Juan-Paolo
    Mooie iPad, maar ik zie geen noodzaak mijn iPad 4 in te ruilen. Het verschil zit hem voornamelijk in afmeting, gewicht en camera.
    Als je nog met de iPad 2 zit kan ik me wel voorstellen dat je deze neemt.

    En dan nog. Ik heb een ipad 2 en hoef nog geen air.( maar dat liegt ook omdat ik geen afstand kan doen van dingen) haha

  6. @Juan-Paolo: Wat is slimmer: de nieuwe ‘reguliere’ iPad of de nieuwe Mini. Niet allen gewicht-technisch, ook qua mogelijkheden. Hoor graag.

  7. Geen toegevoegde waarde tegenover de iPad 3 en 4.

    Hij ligt trouwens al gewoon bij Mediamarkt Utrecht in de winkel!

  8. Weinig sneller
    Weinig spectaculair
    Weinig innovatie

    Het afprijzen kan beginnen

  9. De iPad Air is een geweldige verbetering ten opzichte van mijn (inmiddels “oude”) iPad 3. Veel lichter en sneller. Ligt heerlijk in de hand.

  10. Ik heb een iPad 2 en een iPad mini en daar blijf ik de komende jaren ook lekker bij.

    Lekker boeiend al die upgrades, je kan er niks meer mee nog steeds.

  11. Ik ben een liefhebber van Apple producten, heb alles van een Airport Expres, Apple TV, iMac en iPad in huis (en nog veel meer).
    Maar toch, elke keer als ik iemand juichend als eerste met een nieuwe iPad of iPhone naar buiten zie lopen, heb ik het gevoel dat dat niet de richting is waarin we als samenleving zouden moeten willen gaan. Ik vind het zo materialistisch (en ook wat zielig) over komen. Ik zie liever iemand in extase tijdens een concert waar menselijke interactie en expressie voorop staat.

    Mijn mening, hè mensen. Geen waarheid dus.

  12. Ben het met je eens Mark. Dit is beetje te gek. Ik vind t allemaal geweldige apparaten. Vooral het geklap van de medewerkers… haha.

  13. @Mark: Goed punt Mark. Ik heb zojuist mijn iPad Air gereserveerd en ga hem van het weekend wel een keer ophalen. Mooi spul, maar men kan inderdaad te ver gaan.

  14. De iPad 2 kan gewoon mee. Ik gebruik mijn tablet vooral voor mediaconsuming. Niks meer niks minder. Apple is ook van plan om de iPad 4 uit het assortiment te halen en alleen de iPad 2 en de iPad Air te gaan verkopen. Het is echt wat je ermee doet. Ik zie sommige sommige studenten ook nog gewoon met een witte Macbook.

  15. @Juan-Paolo: Euh de camera is minimaal verbeterd. Je vergeet het belangrijkste misschien… Ja de processor!

    @frank: op een ipad vind ik het minder van toepassing maar het zou wel mogen.

    @Dwarf: en weinig geld …. Dus je kan er geen kopen.

  16. Net gehaald super beeld, had iPad 2 dus goede upgrade

  17. Vanmorgen de eerste aan de kassa bij Dixons Breda. Ik heb hem gekocht als vervanging van mijn Ipad 3, die helaas al ruim een half jaar een gat in het scherm heeft maar tot op heden nog te gebruiken was. Dus in plaats van een nieuw scherm, maar een Ipad Air gekocht. En hij is geweldig! Veel lichter en veel sneller!

  18. In de pauze even gekocht. Nu krijg ik waarschijnlijk nog een leuke prijs voor mijn iPad 2.

  19. @facilitatious: Dat is persoonlijk. Ik vind de reguliere prettiger omdat je een groter scherm hebt. Is voor mij de enige reden om niet voor een mini te gaan.

    @Thomas: Ik ben niet zo’n snelheidsfreak. Ik loop niet warm als een app een halve seconde sneller opent. De enige reden voor mij om naar een ipad 4 te gaan was omdat er een lichtvlek op mijn scherm zat. Maar nu loopt iOS 7 wel lekker, en iOS 8 trek ik straks ook nog wel!

  20. Origineel geplaatst door Juan-Paolo
    Ik ben niet zo’n snelheidsfreak. Ik loop niet warm als een app een halve seconde sneller opent. De enige reden voor mij om naar een ipad 4 te gaan was omdat er een lichtvlek op mijn scherm zat. Maar nu loopt iOS 7 wel lekker, en iOS 8 trek ik straks ook nog wel!@Thomas:

    De processor heeft niet alleen een verbeterde snelheid, maar ook op grafisch vlak is hij sterk verbeterd. Veel mensen vergeten altijd dat dat ook een belangrijk punt is.

    Ik weet het, voor de rest is er niet veel veranderd, maar je kan het moeilijk ontkennen: dit is de beste iPad tot nu toe.

    In MediaMarkt Breda was er ongeveer 20 man, was heel gezellig 🙂

  21. Mediamarkt Groningen had geen air covers. Tevens draait asphalt 7 voor geen meter qua framerate. Wat zijn de mogelijkheden van die m7 chip in combo met Ipad air eigelijk?

  22. Ik lees dat veel mensen zeggen dat het ten op zichte van de Ipad 3 of 4 geen grote verbetering is. Misschien technisch niet, maar volgens mij in functioneel gebruik juist wel: dit is eindelijk een ipad die wél groot maar niet log is. Je kunt nu veel langer het apparaat in je hand houden zonder je te irriteren aan het gewicht.

    Ik heb zelf al die tijd nog geen ipad gekocht, sterker, zelfs geen tablet, alleen maar omdat ik al die tijd heb gedacht dat ze te log (ipad) of te weinig gedetailleerd (ipad mini) waren.

    Eindelijk komen er dus twee volwassen ipads waar ik inmiddels al 3 jaar op wacht. Nu alleen nog kiezen tussen de air en de mini retina.

    Samengevat vind ik het verschil in functioneel gebruik dus juist erg groot tussen deze en alle oudere ipads.

  23. Mediamarkt Groningen stond niemand om 9 uur

  24. Origineel geplaatst door Matthias
    dit is de beste iPad tot nu toe.

    Dat was de vorige ook toen-ie op de markt kwam en dat zal de volgende tzt ook weer zijn. Kortom: een vrij nietzeggende, inhoudsloze maar vooral zeeeeer betrekkelijke typering!

  25. Origineel geplaatst door Yash
    Apple is ook van plan om de iPad 4 uit het assortiment te halen en alleen de iPad 2 en de iPad Air te gaan verkopen.

    Voor mij de vraag of de iPad4 ergens goed de korting in gaat. Liever een iPad4 voor 379 euro dan een Air voor 100 euro meer. Ben trouwens benieuwd hoe het met hoezen zit voor de air, zijn die er voldoende al?

  26. Ik ben van een Ipad 1 32 GB naar een Ipad Air gegaan en voor mij zijn de voordelen heel groot.
    Denk aan een veel beter scherm, kleiner, lichter en sneller.
    Als je van een Ipad 4 naar een Ipad Air gaat zijn de verschillen niet zo groot denk ik.

    Dat mensen al in de rij gaan staan bij de Apple store snap ik niet helemaal want ik heb die van mij bij de Media Markt gekocht in Zoetemeer om 11.00 en ze hadden er nog genoeg. Het wordt natuurlijk ook wel allemaal een beetje gehypt ook hier door iphoneclub.

  27. Domme vraag wellicht:

    In de Apple (online) store kan ik nu kiezen voor wen iPad 2 of de nieuwe iPad Air. Is hiermee deze iPad 2 gelijk aan de laatste iPad 4?

  28. Origineel geplaatst door Pim
    Domme vraag wellicht:In de Apple (online) store kan ik nu kiezen voor wen iPad 2 of de nieuwe iPad Air. Is hiermee deze iPad 2 gelijk aan de laatste iPad 4?

    iPad 2 is de oude iPad 2.
    iPad Air is de nieuwe iPad Air.

    simpel, toch?

    Om nu nog een iPad 2 te kopen, moet je echt wel een complete gek zijn. Klein beetje meer betalen en dan heb je een fonkelnieuwe, retesnelle iPad mini retina.

  29. Ik vind het wel super ambetant dat na amper 3 jaartjes gebruik mijn ipad1 al volledig “out” is !!!
    Hij werkt nog prima maar ik merk dat meer en meer app’s enkel nog werken vanaf versie 2…. Dus als ik beslis om een ipad air te kopen is hij dan binnen 3 jaartjes alweer aan vervanging toe ?!? Dure grap !!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.