‘Nieuwe iPad krijgt Retina HD-scherm’

De nieuwe iPad krijgt een Retina HD-scherm, zoals we ook in de iPhone 6 Plus zagen. Dit scherm heeft een hogere pixeldichtheid.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

RetinaDe nieuwe iPad zal een scherper Retina HD-scherm bevatten, zoals we eerder dit jaar zagen in de iPhone 6 Plus. Dit blijkt uit code in iOS 8.1. De kans is groot dat het om de eerder besproken iPad Air 2 gaat.

De verwijzingen werden ontdekt door Hamza Sood, dezelfde ontwikkelaar die gisteren vroege beelden van Apple Pay ontdekte in iOS 8.1.

Retina HD iPad iOS 8.1

In iOS 8.1 zitten meerdere vormen bedoeld voor de iPad-interface die zijn klaargemaakt voor het scherpere Retina HD-scherm. Deze afbeeldingen zijn hoger van resolutie en hebben ‘3x’ in de naam zijn. Dit cijfer betekent dat de originele iPad-resolutie wordt verdrievoudigd. Apple hanteert al langer ‘2x’ in retina-afbeeldingen om een verdubbeling in pixels aan te geven.

Een Retina HD-scherm heeft een nog hogere pixeldichtheid dan het ‘gewone’ retinascherm van de iPhone, iPad en iPod touch. Dit resulteert in nog scherpere beelden.

Op het moment bevindt iOS 8.1 zich in een betafase en wordt de update druk getest. Tegelijkertijd staat er een speciaal Apple-evenement gepland voor 16 oktober, waar de nieuwe iPad onthuld zal worden. Alle geruchten wijzen op een iPad Air 2. De timing lijkt perfect: het is aannemelijk dat Apple in iOS 8.1 de ondersteuning voor de nieuwe iPad Air 2 test. Dit betekent dat de iPad Air 2 het Retina HD-scherm zal krijgen.

Een andere mogelijkheid: we krijgen eindelijk de vaak in geruchten besproken iPad Pro te zien, met een 12,9-inch-scherm. Apple zou dan wel eens dezelfde tactiek als bij de iPhone kunnen hanteren: het ‘gewone’ model heeft een standaard HD-scherm, terwijl de grote variant een Retina HD-scherm gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2014, 9:53
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerpen ios 8.1, ipad air 2, retinascherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.