WSJ: dunnere en lichtere iPad 2 in productie genomen

Wall Street Journal meldt dat Apple de dunnere en lichtere iPad 2 in productie heeft genomen. Het nieuwe apparaat beschikt over een camera aan de voorzijde (voor videobellen), een snellere processor, meer geheugen en een krachtiger videochip. De resolutie blijft ongewijzigd.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPad 2 (mockup)Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal is Apple begonnen met de productie van de iPad 2. De doorgaans zeer goed geïnformeerde krant bevestigt tevens alle geruchten die tot nu toe de revue passeerden. Zo zal de iPad 2 dunner en lichter zijn dan zijn voorganger en voorzien zijn van een camera aan de voorzijde voor videobellen middels FaceTime. Andere verbeteringen betreffen een snellere processor, meer geheugen en ook een sterkere videochip. In tegenstelling tot de geruchten hierover krijgt de iPad 2 geen Retina Display: de resolutie blijft hetzelfde, zo stelt de krant.

Toch heeft de de Wall Street Journal nog niet alle details boven tafel weten te krijgen. Er wordt gesproken over ‘tenminste’ één camera, maar uit eerdere geruchten en aanwijzingen bleek al dat de iPad 2 waarschijnlijk ook een camera aan de achterzijde zal hebben, waarmee foto’s en video’s gemaakt kunnen worden. Ook weet de krant niet wanneer de iPad 2 op de markt zal komen. Analisten spreken over enkele maanden, aldus WSJ, die tevens bericht dat de prijs vergelijkbaar is met de huidige iPad, die in april 2010 op de markt kwam. Deze kost momenteel tussen de €499 en €799.

De 3G-versie van de iPad zal volgens de krant zowel bij providers AT&T als Verizon verkrijgbaar zijn. Dit laatste betekent dat Apple ook een CDMA-variant van de nieuwe iPad zal uitbrengen, omdat Verizon over een ander netwerk beschikt. Afgelopen maand kondigde Verizon een speciale CDMA-versie van de iPhone 4 aan, die sinds vorige week woensdag in de Verenigde Staten verkrijgbaar is.

Eerder werd al duidelijk dat Apple vooral iPads met 3G-functie gaat produceren. Volgens analist Ming-Chi Kuo gaat Apple zo’n 5 miljoen stuks van de iPad 2 maken. Van de genoemde 62 procent zal 46 procent zijn voorzien van een GSM/UMTS-functie; de overige 16 procent is bedoeld voor CDMA/EDVO-netwerken. Analisten gaan er vanuit dat er in 2011 zo’n 48 miljoen iPads worden verkocht.

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.