iOS 8 uitgelicht: batterijverbruik per app zien

iOS 8 laat gebruikers zien hoeveel stroom specifieke apps verbruiken. In iOS 8 uitgelicht leggen we deze functie uit.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Batterijverbruik iOS 8Het is in iOS 8 mogelijk om te zien welke iOS-applicaties het meeste stroom verbruiken. Op deze manier maakt Apple het een stuk makkelijker om de oorzaak van een sneller leeglopende batterij te vinden. iOS 8 geeft in percentages weer hoeveel een app beslag doet op de accu van je iPhone, iPad of iPod touch. In deze editie van ‘iOS 8 uitgelicht‘ leggen we uit hoe deze functionaliteit werkt, waar je hem kunt vinden en wat je in je achterhoofd moet houden.

Stroomverbruik per dag of week

Batterijverbruik iOS 8 screenshotJe kunt het batterijverbruik van een app zien vanuit de instellingen van je iDevice. Je opent de Instellingen-app, waarna je gaat naar Algemeen > Gebruik > Batterijgebruik. Hier vind je een lijst van alle apps die je hebt geopend, met daarachter hoeveel stroom ze hebben verbruikt, weergegeven in percentages. Deze percentages tonen het batterijverbruik relatief ten opzichte van de andere apps. In onze screenshot staat bijvoorbeeld de App Store op 40 procent, maar dit betekent niet dat de App Store 40 procent van de accu heeft verbruikt: de app heeft 10 keer meer stroom verbruikt dan de iCulture-app, die op 4 procent staat.

Met de tabbladen Afgelopen 24 uur en Afgelopen 7 dagen kun je op basis van tijdsperiode zien welke apps het meeste stroom verbruiken. Verbruikt je iPhone ineens veel meer stroom dan een week geleden? Dan kun je zien welke (nieuwe) app daar wellicht de oorzaak van is.

Al langer mogelijk: dataverbruik van apps

Dataverbruik iOS 7Het is sinds iOS 7 mogelijk om per app te zien hoeveel data er wordt verbruikt. Deze optie bood al langer een manier om een mogelijke batterijvreter op de iPhone te ontdekken, al was dit lang niet ideaal: een app die je iPhone overmatig belast doet dit immers niet altijd door continu het internet te gebruiken. Toch kan het nieuwe batterijoverzicht goed worden gebruikt met het dataverbruiksoverzicht: trekt een app de accu van je iDevice leeg, dan is het namelijk verstandig om gelijk te kijken of dit te maken heeft met internetverbruik.

Afgelopen jaar hebben we uitgebreid geschreven over het inzien van dataverbruik per app. Je vindt het dataverbruik per app bij Instellingen > Mobiel netwerk.

Dit artikel maakt deel uit van de serie iOS 8 uitgelicht. Meer weten over de nieuwste ontwikkelingen? Lees ons Dossier iOS 8 en de aankondiging van iOS 8 door Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2014, 17:16
Categorie iOS
Onderwerpen batterij, ios 8, ios 8 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.