Dit is er nieuw in iOS 8 beta 2

Apple heeft iOS 8 beta 2 beschikbaar gesteld voor de iPhone, iPad en iPod touch. Er zitten een paar leuke verbeteringen in.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

iOs 8 spotlightApple heeft iOS 8 beta 2 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars en testers. De tweede betaversie van iOS 8 kan worden gedownload vanuit het Apple Dev Center. Heb je de eerste beta van iOS 8 al geïnstalleerd, dan is beta 2 ook over the air beschikbaar. De nieuwe iOS 8-beta zal in eerste instantie bugs oplossen die in de eerste versie aanwezig zijn. We zullen dit artikel ook zo uitgebreid mogelijk aanvullen met mogelijke wijzigingen in iOS 8 beta 2. Apple heeft voor de Apple TV 3e generatie ook een nieuwe beta-update beschikbaar gesteld.

iOS8-beta-2Heb je iOS 8 beta 1 geïnstalleerd? Dan kun je updaten naar beta 2 vanaf je iPhone, iPad of iPod touch. Je gaat dan vanaf het iconenscherm naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Lees je dit artikel vlak na het verschijnen van de update, dan kan het soms even duren tot de update verschijnt. Zit je nog op iOS 7 of een andere publieke versie van iOS, dan moet je naar het Apple Dev Center om iOS 8 beta 2 te downloaden voor je iDevice. Hiervoor is een ontwikkelaarsaccount vereist.

Wat opvalt in de tweede beta van iOS 8

 • In iOS 8 beta 2 heeft Apple het nieuwe QuickType-toetsenbord ook aan de iPad toegevoegd.
 • In de Berichten-app kun je met één tik op de knop alle berichten als gelezen markeren.
 • De iBooks-app heeft nu een transparante achtergrond.
 • Er zitten nu batterijtips in iOS 8.
 • De Podcasts-app wordt nu standaard meegeïnstalleerd in iOS 8, net als de iBooks-app trouwens.
 • Het lijkt erop dat Apple in iOS 8 de 3G-knop terug zal brengen:
 • iCloud-fotostream is vervangen door iCloud-foto’s, maar het lijkt alleen om een naamswijziging te gaan.
 • Een foto uitkiezen in de Berichten-app is eenvoudiger geworden. Standaard toont de app de laatste 20 foto’s waar je doorheen kunt scrollen. Je kan meerdere foto’s selecteren en met één tik op de knop versturen.
 • Eenvoudiger foto's uitkiezen in Berichten-app in iOS 8 beta 2ios8-berichten-fotos-2

 • Bij Instellingen > Privacy is een optie ‘Huisgegevens’ toegevoegd: ‘Hier ziet u apps die om toegang tot huisgegevens hebben gevraagd.’ Het nieuwe menu is waarschijnlijk bedoeld voor het beheren van apps die HomeKit gebruiken.
 • Het achterlaten van recensies in de App Store is weer mogelijk. Ontwikkelaars houden hun hart vast voor slechte recensies omdat een app (nog) niet goed werkt.
 • Met de Assistive Touch-knoppen kun je nu ook het Berichtencentrum en het Bedieningspaneel openen.
 • Verschillende visuele verbeteringen, bijvoorbeeld in de Berichten-app:

Apple stelde de eerste beta van iOS 8 beschikbaar op 2 juni, vlak nadat de nieuwe iOS-update door werd aangekondigd op WWDC 2014. Vermoedelijk zullen er nog aardig wat iOS 8-beta’s verschijnen tot Apple de publieke versie beschikbaar stelt. Apple wil in het najaar van 2014 voor iedereen iOS 8 uitrollen. iOS 8 beta 2 vervalt op 7 augustus 2014. Voor die tijd kun je dus weer een nieuwe beta verwachten.

Benieuwd wat Apple met iOS 8 allemaal in petto heeft? Ons dossier iOS 8 zet alles op een rij. In de artikelserie iOS 8 uitgelicht lees je daarnaast nog veel meer.

Let op! Beta’s van iOS 8 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 8-betasoftware. Hierop staat een onmiddellijke ban van 2 maanden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 18:31
Categorie iOS
Onderwerpen ios 8, ios 8 beta

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.