iOS 7 krijgt camerafuncties met glimlach- en knipperherkenning voor ontwikkelaars

Apple heeft in de API's voor iOS 7 beta 2 nieuwe functies toegevoegd voor lach- en knipperherkenning in camera-apps.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

face-recognition-iphoneIn ‘iOS 7 Uitgelicht: Camera‘ hebben we al een aantal nieuwe camerafuncties in iOS 7 opgesomd. Ook schreven we over het inwisselen van iTunes-cadeaukaarten met de iPhone-camera. Maar in de API’s voor de tweede betaversie van iOS 7 zijn nóg een aantal leuke functies ontdekt: herkenning van bepaalde gezichtsuitdrukkingen zoals glimlachen en oogknipperen. Sinds iOS 5 was het al mogelijk om gezichten in foto’s te herkennen (zie foto); er verschijnt dan een vierkantje rondom het gezicht.


In iOS 7 komen er meer camerafuncties voor ontwikkelaars bij, zo doen de API’s vermoeden. De functies zijn nog niet te gebruiken vanuit de Camera-app, maar Apple zou ze op korte tijd wel kunnen toevoegen. Daarbij kun je denken aan een zelftimer die pas afgaat als iedereen op de foto glimlacht. Een andere mogelijkheid is dat de camera meerdere foto’s snel achtereen maakt, waarbij de beste wordt gekozen. Op sommige Android-toestellen is dat al aanwezig. Apple introduceert bij nieuwe iPhones ook vaak nieuwe functies, zoals in het verleden HDR-fotografie en panormafoto’s. Andere camera-functies voor ontwikkelaars hebben te maken met het verzachten van de autofocus en het maken van video’s in 60 frames per seconde. Dat laatste werkt alleen op de iPhone 5, iPad mini en vijfde generatie iPod touch.

Het eerder genoemde inlezen van iTunes-cadeaukaarten met de iPhone-camera komt terug in andere API’s, die te maken hebben met het herkennen van streepjescodes, waaronder het Europese formaat. Daarmee kunnen ontwikkelaars ook aan de slag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.