iOS 7.1 beta 2 nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Apple heeft iOS 7.1 beta 2 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars en testers. De nieuwe beta staat in Apple Dev Center en bevat o.a. CarPlay.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ios-7-1-beta-2Apple heeft de tweede betaversie van iOS 7.1 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars en testers. De update zal naar verwachting de nodige bugfixes bieden voor problemen uit de eerste beta. Hieronder vind je de geconstateerde vernieuwingen.

Schaduwen bij knoppen

knoppen-schaduwEen klacht van mensen die slechtziend zijn, is dat je de knoppen in iOS 7 niet goed kunt onderscheiden. Knoppen zien eruit als normale tekst. Apple heeft dit opgelost door via een instelling knoppen te voorzien van een schaduw, zoals de Edit-knop hiernaast. Ze komen daarmee tegemoet aan mensen met een visuele handicap.

CarPlay

autodisplayDe nieuw beschikbare instelling Autodisplay wijst erop dat Apple bezig is met CarPlay (voorheen iOS in the Car), een initiatief om gebruik in de auto veiliger te maken. De knop is momenteel aanwezig, zonder dat je iets kunt doen. In de toekomst zullen informatie van Apple Maps en Siri rechtstreeks aan het entertainmentsysteem in de auto doorgegeven kunnen worden, waarbij je via een eenvoudige interface knoppen kunt bedienen.

Lees ook ons Dossier CarPlay.

Oude agenda-weergave

Nog een andere veelgehoorde klacht: je kunt in de nieuwe agenda van iOS 7 geen overzicht meer krijgen van de maand. Veel gebruikers zijn daardoor overgestapt naar alternatieve agenda-apps, waarmee je meer overzicht hebt. Maar in iOS 7.1 lijkt Apple de gemaakte keuzes weer gedeeltelijk te gaan terugdraaien. Het is nog steeds een strak en wit design, maar met iets meer overzicht. Hieronder zie je de agenda-weergave voor de hele maand.

agenda-weergave-ios-7-1-beta-2 notities-knoppen-ios-7-1-beta-2

Donkere toetsenbord verdwenen

Dark keyboardIn iOS 7.1 beta 1 werd een donker toetsenbord toegevoegd, die je kon selecteren via de Toegankelijkheidsinstellingen. Het ging om een donkergrijs toetsenbord, dat nu ook beschikbaar kwam in bijvoorbeeld de Berichten-app. Apple heeft deze beslissing weer teruggedraaid en heeft het donkere toetsenbord weer weggehaald.

Sneller toegang tot Touch ID en toegangscode

touch-id-instellingenDe instellingen voor Touch ID en toegangscode zijn naar het hoofdmenu verhuisd (zie foto hiernaast, afkomstig van 9to5mac). Voorheen vond je deze instelling in het onderdeel Instellingen > Algemeen.

De update is 70MB groot voor de iPhone 4, 87MB op de iPhone 5 en plopend tot 120MB voor de iPhone 5s.

Er zijn ook nog enkele kleine verbeteringen aangetroffen in iOS 7.1 beta 2:

  • Bedieningspaneel (Control Center) heeft nu een andere bounce-animatie.
  • Fout met waarschuwingstonen is opgelost. Voorheen waren alle tonen als standaard gemarkeerd.
  • Animaties werken soepeler dan in de eerdere beta.

Wanneer Apple de publieke versie van iOS 7.1 beschikbaar zal stellen is nog niet bekend.

Eerdere beta’s

Apple bracht iOS 7.1 beta 1 uit op maandag 18 november. Dit is voor het eerst sinds de 7.0-versie versie van iOS 7 dat Apple er voor kiest om meerdere beta’s uit te brengen voordat de publieke versie beschikbaar wordt gesteld. kleine updates zoals iOS 7.0.3 en iOS 7.0.4 werden zonder beta uitgebracht. Waarom Apple hiervoor heeft gekozen blijft vooralsnog de vraag: de eerste beta van iOS 7.1 bevat slechts een paar kleine toevoegingen, zoals de mogelijkheid altijd het donkere toetsenbord te gebruiken. Het is nog prima mogelijk dat de grote nieuwe functies pas in een latere beta volgen.

Ontwikkelaars kunnen iOS 7.1 beta 2 downloaden via het ontwikkelaarsportaal van Apple. De update wordt (waarschijnlijk) ook aangeboden vanuit de instellingen van je iDevice. Dit doe je via Instellingen > Algemeen > Software-update. Lees je dit artikel vlak na het verschijnen van de update, dan kan het wellicht even duren totdat hij ook bij jou verschijnt.

Ook nieuwe Apple TV-software

Zoals gebruikelijk bij nieuwe iOS-beta’s heeft Apple ook een nieuwe beta voor de Apple TV vrijgegeven. Het gaat hierbij om de tweede beta van Apple TV firmware 6.1, die geschikt is voor de tweede en derde generatie Apple TV. Er zijn verbeteringen aangebracht op het gebied van AirPlay Mirroring, met name vanaf een iPad. Je kunt de Apple TV-update downloaden via het Developer Center.

Let op! Beta’s van iOS 7 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 7-betasoftware.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2014, 17:01
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.