‘iWatch met draadloos opladen in oktober 2014’

De iWatch komt in oktober 2014 en kan draadloos opladen, zegt een Chinese site, die eerder de iPhone 5s correct voorspelde.

iwatch-kleurtjesApple gaat in oktober 2014 de iWatch op de markt brengen, gelijktijdig met de iPhone 6. Dat voorspelt de Chinese site C Technology, die eerder juiste voorspellingen over de iPhone 5s deed. De iWatch ondersteunt draadloos laden, tot op een afstand van 1 meter, aldus de geruchten. Apple heeft al enkele prototypes laten ontwikkelen, die een batterijcapaciteit van 100 mAh hebben. Dat is minder dan de batterijcapaciteit van de Galaxy Gear (315 mAh), die volgens de specificaties maar één dag mee gaat. Bij de Sony Smartwatch 2 en Qualcomm Toq zijn geen batterijcapaciteiten bekendgemaakt, maar die hebben een gebruiksduur van 3 tot 5 dagen.

Wellicht heeft Apple nieuwe technologieën toegepast om te zorgen dat de batterij net zo lang (of misschien zelfs langer) meegaat. De Galaxy Gear en Smartwatch 2 ondersteunen al het energiezuinige Bluetooth 4.0, dus op dat vlak zou Apple zich niet meer kunnen onderscheiden. Wel zou het draadloos opladen de troef van Apple kunnen zijn: terwijl je achter je bureau of thuis op de bank zit wordt het horloge vanzelf opgeladen. De batterij zou dan alleen de paar uur per dag dat je buitenshuis bent moeten overbruggen. ctechcn.com heeft geen verdere specificaties kunnen achterhalen.

De Chinese site lekte eerder dit jaar foto’s van de verpakking van de iPhone 5s en kreeg een productsheet in handen waarop correcte informatie over de iPhone 5s te vinden was, zoals een gewicht van 112 gram, een een A7-processor en een 8-megapixelcamera.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2013, 20:07
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen horloge, iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.