iOS 7.1.2 nu te downloaden voor iPhone, iPad en iPod touch

Apple heeft iOS 7.1.2 uitgebracht voor iPhone, iPad en iPod touch. Is de Mail-app daarmee dan toch eindelijk weer veilig?
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7Apple heeft iOS 7.1.2 beschikbaar gesteld voor de iPhone, iPad en iPod touch. De update brengt bugfixes en andere technische verbeteringen, zoals ook het geval was bij iOS 7.1.1. Het bestaan van iOS 7.1.2 lekte eerder al naar buiten. Toen werd beweerd dat de update problemen met iMessage oplost. Die worden in de update-omschrijving niet specifiek genoemd. Wel noemt Apple verbeteringen met iBeacon-connectiviteit en stabiliteit. Ook moet een probleem met data-uitwisseling tussen sommige accessoires verholpen zijn, waarbij in het bijzonder streepjescodescanners genoemd worden. Daarnaast wordt de beveiliging van de Mail-app aangehaald. Dit wijst waarschijnlijk op een oplossing voor een bug met het openen van e-mailbijlagen. iOS 7.1.2 bevat geen nieuwe functies of andere grote toevoegingen: deze bewaart Apple voor iOS 8 later dit jaar.


iOS 7.1.2 is beschikbaar voor alle iPhones, iPads en iPods die iOS 7.1 kunnen draaien. Een volledige lijst van alle ondersteunde iOS-apparaten vind je in ons dossier iOS 7. Je installeert iOS 7.1.2 door op je iDevice te gaan naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Het is ook mogelijk om de update te downloaden via iTunes en vanuit daar op je iOS-apparaat te zetten. Je gaat dan in iTunes naar het aangesloten iOS-apparaat en drukt vervolgens op Zoek naar update. Het is aan te raden om eerst een back-up (reservekopie) te maken via iCloud of iTunes.

Apple stelde iOS 7.1.1 beschikbaar op dinsdag 22 april 2014. Sindsdien zijn er geen nieuwe iOS-updates verschenen, maar in juni werd iOS 8 wel door Apple aangekondigd. Deze grote iOS-update zal in het najaar van 2014 verschijnen. In maart werd iOS 7.1 uitgebracht, een update met vooraf veel designveranderingen.

Wat als de iOS 7.1.2 update vastloopt?

Heel wat mensen hebben gemerkt dat de iOS 7.1.2 update kan vastlopen. Als je over-the-air probeert om de update te installeren, dan blijft de iPhone hangen op het Apple-logo. Wat te doen, als je na een halfuur wachten nog steeds een logo in beeld hebt? Daarover hebben we een apart artikel met stappenplan geschreven om het op te lossen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 juli 2014 om 11:57
Onderwerp
Categorie
iOS
96 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.