Weinig fragmentatie: 92 procent van huidige iPhones draait iOS 6

Op 92% van de Amerikaanse iPhones is iOS 6 geïnstalleerd. Oudere versies doen nauwelijks meer mee, met 5% of minder.

chitica-fragmentatieFragmentatie? Bij Apple niet. Volgens nieuwe statistieken van advertentienetwerk Chitika is iOS 6 momenteel aanwezig op 92 procent van de iPhones. iOS 5 is goed voor nog eens 5% en oudere iOS-versies zijn met 2% te verwaarlozen. Verder blijkt uit de grafieken van Chitika dat zo’n 1% van de gebruikers al op iOS 7 is overgestapt. Het gaat om cijfers voor Noord-Amerika, die waarschijnlijk aardig overeenkomen met de cijfers voor Europa. Belemmeringen om de update te installeren zijn er eigenlijk niet, of het moet al zijn omdat je toestel niet meer wordt ondersteund. Dat verklaart misschien het lagere percentage iOS 6-gebruik onder bezitters van een iPad. Terwijl op de iPhone 92% al op iOS 6 zit, is dat bij de iPad maar 82%.

Bij de iPad zit 13% van de gebruikers nog op iOS 5. Chitika verzamelde naar eigen zeggen tientallen miljoenen ad-impressies op iOS-apparaten in Noord-Amerika in de periode tussen 15 en 21 augustus 2013. Opvallend is dat het percentage iOS 6 iets omlaag ging in vergelijking met een soortgelijk onderzoek in juni: van 92,7 naar 92%. Dat heeft te maken met het beschikbaar komen van iOS 7. Ook is in de periode tussen juni en augustus het percentage iOS 5-gebruikers met een half procentpunt gedaald, van 5,5% naar 5%. De lage mate van fragmentatie is goed nieuws voor ontwikkelaars: zij hoeven voor het ontwikkelen van apps alleen rekening te houden met iOS 6 en in mindere mate met iOS 5. Breng je een app uit die alleen geschikt is voor iOS 6, dan kun je daar de overgrote meerderheid van de gebruikers mee bedienen.

Bij het volgende onderzoek van Chitika zullen de verhoudingen weer helemaal anders liggen. iOS-gebruikers staan erom bekend dat ze redelijk snel een nieuwe versie van iOS installeren. Bovendien komen er deze maand miljoenen nieuwe iPhones op de markt waar iOS 7 al op is voorgeïnstalleerd.

Onderstaande grafiek toont de iets grotere fragmentatie bij iPads:

chitica-ipad-ios-6

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2013, 9:26
Categorie iOS
Onderwerp ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.