Apple lost FaceTime-probleem op, maar nog niet voor iOS 6

Apple heeft een FaceTime-probleem voor OS X Mountain Lion opgelost. Daarmee heeft Apple echter nog niet hetzelfde probleem voor iOS 6 gefixt.

FacetimeApple heeft gisteren een update uitgebracht voor de OS X-versie van FaceTime, waarin verbindingsproblemen onder OS X Snow Leopard zijn opgelost. Daarmee biedt Apple wederom ondersteuning voor een oudere versie van het Mac-besturingssysteem. Een vergelijkbaar probleem op iDevices met iOS 6 is echter nog steeds niet door Apple opgelost: sinds afgelopen week stromen er klachten binnen van iOS 6-gebruikers die niet langer met FaceTime kunnen verbinden.

Een aantal iOS 6-gebruikers met FaceTime krijgen een verbindingsfout zodra ze een gesprek proberen te starten. De exacte oorzaak van het probleem is vooralsnog niet bekend: volgens MacRumors raadt Apple’s slechts één ding aan bij gebruikers die niet meer met FaceTime kunnen verbinden: upgrade naar iOS 7. Dat is echter niet mogelijk op een aantal iDevices, waaronder de iPod touch vierde generatie.

Gisteren was het ideale moment voor Apple om de FaceTime-problemen voor iOS 6 op te lossen. iOS 7.1.1 werd beschikbaar gesteld, en Apple staat er om bekend meerdere iOS-updates gelijktijdig uit te brengen. Zo werd ook de Apple TV bijgewerkt naar versie 6.1.1. Apple had dit grote updatemoment kunnen aangrijpen om een bugfix-update uit te brengen voor iOS 6 die het FaceTime-probleem rechtzet. Dit werd echter niet gedaan.

Het is uiteraard mogelijk dat Apple de FaceTime-problemen zal oplossen zonder dat er een software-update voor iOS 6 aan te pas komt. FaceTime heeft op de laatste versies van iOS 6 in het verleden gewerkt, dus het probleem speelt wellicht bij de servers van Apple. Vanaf daar kan het probleem dan wellicht ook worden opgelost. Op het moment heeft Apple echter nog niet toegezegd aan een oplossing te werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2014, 10:03
Categorie iOS
Onderwerpen facetime, ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.