iOS 6 uitgelicht: Gedeelde Fotostreams en reageren op andermans foto’s

In iOS 6 zal het mogelijk zijn om een Fotostream te delen met vrienden. Hierdoor kun je makkelijk foto's met elkaar delen die je maakt op je iPhone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Fotostream fotoEén van de nieuwe functies in iOS 6 is de gedeelde Fotostream (Photostream). Door vrienden en familie toegang te geven tot een aparte Fotostream, kun je makkelijk foto’s en andere afbeeldingen met elkaar delen. Vervolgens kunnen anderen een reactie op je plaatjes achterlaten. In dit artikel kijken we uitgebreid naar deze nieuwe feature. Ook kijken we naar de speciale pagina’s waarmee je op iCloud.com je Fotostreams mee kan delen.

Wat is Fotostream?

Fotostream is een functie die Apple heeft toegevoegd in iOS 5. Hierdoor worden foto’s automatisch in iCloud opgeslagen, zodat je ze bijvoorbeeld op een andere iDevice, een Mac of een Windows-computer kunt bekijken. Je leest meer over Fotostream in het volgende artikel: iOS 5 uitgelicht: Fotostream, foto’s schieten met meer mogelijkheden.

De nieuwe gedeelde Fotostream zorgt dat je een plek hebt om je foto’s in op te slaan. Omdat je deze plek deelt met vrienden, kan iedereen tegelijkertijd gemaakte foto’s met elkaar delen.

Fotostream maken

Fotostream makenJe kunt een gedeelde Fotostream maken door bij een foto of afbeelding in de Foto’s-app op de deel-knop linksonder in het scherm te drukken. Hier kun je kiezen voor de optie ‘Fotostream’, waarna je naar het scherm wordt gebracht waarop je een nieuwe Fotostream kunt maken. Je hebt hierbij meerdere mogelijkheden: je kunt een Fotostream delen met een select aantal vrienden die iOS 6 gebruiken, maar ook met iedereen die een speciale url van jou heeft gekregen. Je moet je Fotostream ook een naam geven, zodat je hem later kunt onderscheiden van andere Fotostreams.

Iedereen met wie je de Fotostream hebt gedeeld, ziet deze verschijnen in het tabblad ‘Fotostreams’ van de Foto’s-app. Zij kunnen vervolgens zelf foto’s toevoegen, of de afbeeldingen die jij hebt gedeeld bekijken.

Bekijken op iCloud.com

iCloud FotostreamDoor bij het maken van een Fotostream de schakelaar ‘Openbare website’ om te schakelen, wordt er een pagina op iCloud.com gegenereerd waarmee anderen de Fotostream ook kunnen bekijken. Op deze site staan alle afbeeldingen onder en naast elkaar. in chronologische volgorde. Hierdoor kun je makkelijk een aantal foto’s gemaakt op een bepaalde dag bekijken. Druk je op een plaatje, dan krijg je hem in volledige resolutie te zien. Knoppen onderin de site laten je een slideshow starten, een foto fullscreen bekijken of de afbeeldingen downloaden.

Reacties en likes op foto’s

Fotostream reactiesVrienden die toegang hebben tot je gedeelde Fotostream kunnen je ook laten weten wat ze van een foto vinden. Door een foto in de stream te openen en op het tekstballonnetje rechts onderin het scherm te drukken, kom je op een scherm waar je reacties kunt achterlaten. Deze reacties verschijnen in een transparante balk onderin het scherm. Door op ‘Vind ik leuk’ te drukken kun je de foto ook liken.

Reacties en likes zullen altijd afkomstig zijn van vrienden met wie je de Fotostream direct hebt gedeeld. Mensen met de link naar je Fotostream kunnen foto’s bekijken, maar vanaf de site niet bijvoorbeeld een reactie of een like achterlaten.

Werkt op iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2 en derde generatie iPad

Uit de voetnoten op Apple’s officiële site is af te leiden dat Gedeelde Fotostream werkt op de iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2 en de derde generatie iPad. De iPod touch is vermoedelijk ook ondersteund. Voor meer informatie over ondersteunde features op jouw iPhone kun je in dit artikel terecht:< a href="https://www.iculture.nl/189244/ios-6-welke-functies-worden-ondersteund-in-welke-iphone-ipad-en-ipod-touch/">
iOS 6: welke functies worden ondersteund op welke iPhone, iPad en iPod touch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2012, 13:49
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen fotostream, ios 6, ios 6 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.