Utrechtse school wil gestolen iPads terug

Er zijn tientallen iPads gestolen uit een school in Utrecht. De Parkschool is de eerste Utrechtse school die iPads beschikbaar stelt aan leerlingen. Voorlopig moeten de scholieren met boekjes aan de slag.

parkschool ipadAls scholen overstappen op iPads brengt dat ook risico’s met zich mee. De Parkschool in de Utrechtse wijk Lombok kan daarover meepraten. Woensdagnacht hebben dieven tientallen iPads gestolen uit de school. De schade bedraagt tienduizenden euro’s. De tablets zaten in zwartleren hoezen, met op de achterkant de postcode 3531 EJ geschreven met watervaste stift. De dieven forceerden een deur en braken vervolgens de kluis open, waar de iPads in opgeborgen waren. Volgens directeur Baart ging dat gepaard met grof geweld, waarbij de deur van de kluis ontwricht raakte. De kinderen en ouders zijn geschokt.

We schreven eerder over deze ‘eerste Utrechtse iPad-school‘, waar de leerlingen de studieboeken hebben ingeruild voor een iPad. De school is net begonnen met het lesgeven op de iPad en wil na de zomervakantie als een van de eerste basisscholen in Nederland van start gaan met onderwijs op de iPad. Leerlingen hebben de iPad de afgelopen weken getest met apps voor taal, rekenen en geschiedenis. De school kan voorlopig verder met reken- en taalboekjes, maar moet het nu zonder iPads doen. De school had al dertig iPad 2’s aangeschaft en was van plan om nog meer iPads aan te schaffen om alle kinderen te voorzien van een iPad. Ze laten zich door deze gebeurtenis niet uit het veld slaan: de iPads waren verzekerd en de leerlingen zullen komend schooljaar gewoon op de iPad les krijgen. Met een nieuw beveiligingssysteem en nieuwe codes hoopt de school inbrekers buiten de deur te kunnen houden. De politie is nog bezig met een sporenonderzoek en roept op om uit te kijken naar de gestolen tablets. Wie een iPad krijgt aangeboden met de genoemde postcode op de achterkant krijgt het advies om contact op te nemen met de politie.

Tipgever: Robin

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2012, 15:55
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.