Reacties voor: iOS 5 bevat verwijzing naar nieuwe iPhone, maar geen iPod touch

De code van iOS 5 bevat wel aanwijzingen voor twee nieuwe iPhones en twee nieuwe iPads, maar verwijzingen naar een nieuwe iPod touch ontbreken.

Reacties: 44 reacties

  1. Wanneer zou de iPhone 5 er dan moeten komen ?
    Word het dan pas volgend jaar bij het WWDC aangekondigt ?

  2. Zit nu heel erg te twijfelen om een 1 jarig abo met iPhone 4 te nemen, of te wachten op de volgende iPhone.

  3. Ik denk geen nieuwe iPods in september, maar dat september nu de iPhonemaand wordt met de nieuwe iPhone.

  4. Ze breken idd wel veel tradities..

  5. Ik heb ook zo’n vermoeden, dat er toch dit jaar wel een opvolger zou kunnen komen voor de 4. Als ze op het WWDC nu zouden aankondigen dat in de herfst er een nieuwe 5 aan zou komen, dan zou niemand de 4 meer kopen. Daarbij komt dat normaal gesproken bij een grote softwareupdate, die op de WWDC aangekondigd werd, deze meestal binnen enkele weken beschikbaar was. Nu duurt het nog maanden voor iOS 5 komt. Zou me kunnen voorstellen, dat dat samen gaat vallen met de komst van de IPhone 5.

  6. Met jou eens rschilders… iPhone 5 komt met iOS 5 vermoed ik..

  7. Origineel geplaatst door rschilders
    Ik heb ook zo’n vermoeden, dat er toch dit jaar wel een opvolger zou kunnen komen voor de 4. Als ze op het WWDC nu zouden aankondigen dat in de herfst er een nieuwe 5 aan zou komen, dan zou niemand de 4 meer kopen. Daarbij komt dat normaal gesproken bij een grote softwareupdate, die op de WWDC aangekondigd werd, deze meestal binnen enkele weken beschikbaar was. Nu duurt het nog maanden voor iOS 5 komt. Zou me kunnen voorstellen, dat dat samen gaat vallen met de komst van de IPhone 5.

    Maar wanneer zouden ze het dan moeten aankondigen volgens jou ? Ik hoop dat het gebeurt.

    Hoe zat het eigenlijk met iOS 4 ? Toen die uitkwam, is dat tegelijkertijd met de iPhone 4 aangekondigd ?

  8. the iPhone 5 will change everything … also our iOS 😛

  9. Het klinkt inderdaad vrij logisch dat de nieuwe iPhone in het najaar wordt gelanceerd, tegelijkertijd met iOS5.
    Heb op dit moment nog steeds een 3G, heb me voorgenomen te wachten op de nieuwe. 2/3 maanden meer of minder houd ik nog wel vol.

  10. Hoop dat het snel gebeurd. Kan me abbo al verlengen maar heb geen zin om te wachten op een nieuwe…De HTC Sensation en Samsung galaxy s2 lijken me ook prima toestellen….. Wat zal de 5 meer hebben?

  11. Nieuwe iPods zijn niet nodig. De huidige iPods zijn zo snel dat muziek en games niks voor ze is.

  12. @AriM6: Ik denk eerder dat de geruchtenmachine vanzelf gaat draaien in het najaar. Uiteindelijk komt iOS 5 uit en dan komt tegelijkertijd de mededeling dat Iphone 5 op de markt gebracht gaat worden binnen afzienbare tijd. Wat betreft Iphone 4 en iOS4 kan ik me dat niet zo herinneren. Volgens mij kwam bij de WWDC in 2010 de aankondiging van de Iphone 4 (wat iedereen eigenlijk al wist) en is de software 3.x.x. later geupgrade naar 4.x.x, maar dat kan ik ook verkeerd hebben……

  13. Yup kdenk ook dat ze in september de iPhone 5 zullen voorstellen.

    Voor iedereen die ernaar vraagt, in september is er altijd een special event van apple waar ze bijvoorbeeld vorig jaar iTunes10, de nieuwe apple TV en de reeks nieuwe iPods hebben voorgesteld :).

  14. De kans lijkt inderdaad groot dat er nu een nieuwe iPhone komt in augustus/september, na de aankondiging van afgelopen maandag.

    Wat me wel opvalt in de hele geruchten machine is dat ik nooit ergens gelezen heb dat het gek was dat Apple niet in het voorjaar nieuwe functies aankondigde en beta’s uitgaf van het nieuwe iOS, iets wat afgelopen jaren wel het geval was geloof ik. Dit lijkt me, achteraf gezien de grootste aanwijzing dat er geen nieuwe iPhone zou komen tijdens WWDC.

  15. Haha dan heb ik nog een tijdje de nieuwste iPod Touch

    En ik gebruik mijn iPod alleen voor games en Apps geen muziek die streaming ik

  16. @AriM6: Tot nu toe zijn de iphones altijd op wwdc aangekondigd, gelijk met het os.. Ze zullen wel slim genoeg zijn om een nieuwe iPhone te combineren met iOS 5. Wat betreft de twee iphones en ipads, zal het wel gewoon gaan om de GSM en CMDA versie, wel zo logisch. Wel raar dat er geen iPod in de codes opduikt..

  17. En als gewoonlijk, zet Apple de iPod Touch weer op de onderste plank. Ik word hier een beetje ziek van eerlijk gezegd… Altijd iPhone of iPad, maar iPod Touch, ho maar.

    Het zal me NIKS verbazen als Apple op het volgende event zegt dat ze stoppen met de iPod Touch…

  18. Ik heb hier gisteren eens over zitten denken. Ik zou er niet van verschieten als er geen nieuwe iPod touch meer komt. Maar enkel nog de iPhone en iPad, eventueel ook nog een kleinere iPad

  19. @Rick Kerkhof: Ja ik. Vind ook dat er een nieuwe ipoad moet komen want een iphone neem ik niet hoor

  20. @Rick Kerkhof: Het is vrij logisch dat Apple steeds minder inzet op de iPod en meer op de iPad/iPhone.
    De markt voor mp3 spelers is redelijk verzadigd en volgens mij is de iPod ook redelijk uit ontwikkeld wat betreft functies.

  21. Ik hou het ook nog wel effe vol met mijn 3G tot de iPhone 5

  22. ios 4.0 werd al voorgesteld tijdens de presentatie van de ipad 1, ergens in januari, februari. Terwijl de iphone 4 pas werd gespresenteerd in juni.

    denk dat dezelfde trend nu gaat worden doorgezet.

    ik gok dat de iphone 5 nu in september wordt gepresenteerd en in oktober wordt uitgebracht. Samen met ios 5

  23. De iPod modellen hoeven ook niet veranderd te worden. De Nano en Shuffle zijn goed zo en iPod Touch voldoet nog goed. Apple kijkt naar de toekomst en daar zullen alleen maar meer iPad’s en iPhone’s gebruikt worden. De iPhone 4 ziet er toch nog goed uit en is snel genoeg.

  24. Ik koop in iedergeval geen IPhone 4! Deze kampt nog steeds met antenne- problemen. Het risico daarmee is mij te groot. Je leest er niets over maar de problemen zijn er.

  25. @hans: Haha dat probleem is non existant in nederland

  26. @Alexander: iPod touch is een uitgeklede iPhone, dus zoveel hoeven ze niet te ontwikkelen. Plus dat de iPod een goedkoop alternatief is voor de iPhone. My first iOS was ook een iPod touch om die reden.

  27. Het feit ook dat er nu dus geen iPod in de software staat lijkt ook te wijzen op een slechts lichtelijk gewijzigde iPhone 5, geen speciale extra features zoals extra sensoren, naast misschien de A5, betere camera en hopelijk NFC en LTE. (Ik woon in de USA, dus heb er wel degelijk wat aan 🙂 )

  28. Het zou pas een verrassing zijn als we aanwijzingen vinden dat Apple geen enkele iPhone, iPod of iPad meer zal presenteren.

  29. Nou ik moet zeggen dat de iphone 4 wel veel eerder beschadigd raakt dan de iphone 3 en 3gs die ik eerder heb gehad… Dus wat mij betreft mag apple mij wel wat goed maken?!

  30. Hier in nederland is het netwerk zo goed dat je er bijna niks van merkt we zijn geen America daar is het netwerk slechter.

  31. 99% komt iPhone 5 tegelijk met iOS 5 in september uit.

  32. Ben nog altijd dolblij met mijn Iphone 4 en zeker niet rijk genoeg om elk jaar de nieuwste Iphone te kopen.

    Ik wacht wel af tot Iphone 6 of 7 🙂 Tot de 4 niet meer wordt ondersteunt zeg maar.

  33. @Hans: Of je koopt gewoon geen iPhone, iPod of iPad meer.

  34. Denk dat de ramp in Japan en de vertraging van de witte IPhone 4 roet in het eten heeft gegooid wat betreft de nieuwe Iphone (4S/5) lancering.

    En ja ook ik denk dat Apple bij de invoering van IOS 5 de IPhone 5 aankondigd.

  35. iOS5 is geen vernieuwing tegenover de huidige 4. Die notificatiebar is een directe Android-rip en al dat andere had er in 2007 al in moeten zitten. Dit OS op een nieuwe iPhone (de 5), zou weinig, heel weinig vernieuwing met zich meebrengen. Want alleen een nieuwe camera (die misschien iets beter is, terwijl die in de 4 al super is) gaat er niet voor zorgen dat mensen weer massaal in de rij gaan staan. Ik denk dat ze iOS5 houden t/m de 4 en iOS6 gaan uitbrengen op een iPhone 5. Dit kondigen ze tegelijkertijd aan. En ik vermoed niet september, maar voor de feestdagen en hij zal dan begin volgend jaar verkrijgbaar zijn.

    En als je mijn tekst leest en dan roept, dan klinkt niet logisch, best, maar ze breken nu sowieso met alle tradities, dus wat dat betreft..

  36. Mijn gokje is dat de iPod touch net voor de kerst alsnog geupdate wordt. Misschien wel tegelijkertijd met de iPad. Op zich hoeft de iPod touch niet zo heel vaak geupdate te worden. Denk dat de laatste iPod touch nog best een tijdje mee kan. Het enige wat ze kunnen verbeteren is de camera en een A5 processor. Maar de laatste kan ook alles nog wel aan. Het is wel waar dat de iPod Touch een beetje een ondergeschoven kindje dreigt te worden.

  37. @alpacatje: ja tog ipad on the go hahaha;)

  38. Ik denk dat het breken van tradities te maken heeft de ramp in Japan. Daarnaast wijst dit ook nog eens uit dat de nieuwe iPhone misschien bar weinig vernieuwingen heeft waardoor de nieuwe iPod touch niets nieuws te bieden zou hebben en laatste scenario is dat de kosten voor vernieuwing hoger zijn dan het ze oplevert, maar dat betwijfel ik ten zeerste

  39. Origineel geplaatst door Le0
    iOS5 is geen vernieuwing tegenover de huidige 4. Die notificatiebar is een directe Android-rip en al dat andere had er in 2007 al in moeten zitten. Dit OS op een nieuwe iPhone (de 5), zou weinig, heel weinig vernieuwing met zich meebrengen. Want alleen een nieuwe camera (die misschien iets beter is, terwijl die in de 4 al super is) gaat er niet voor zorgen dat mensen weer massaal in de rij gaan staan. Ik denk dat ze iOS5 houden t/m de 4 en iOS6 gaan uitbrengen op een iPhone 5. Dit kondigen ze tegelijkertijd aan. En ik vermoed niet september, maar voor de feestdagen en hij zal dan begin volgend jaar verkrijgbaar zijn.En als je mijn tekst leest en dan roept, dan klinkt niet logisch, best, maar ze breken nu sowieso met alle tradities, dus wat dat betreft..

    Ik denk dat je gelijk hebt, ze hadden het kunnen weten. Als ze wel widgets e.d. op iOS zetten dan krijgen ze Google achter hun reet. Wat ze vervolgens hebben gedaan is Samsung aangeklaagd om waarschijnlijk Amoled schermen af te dwingen en dan te investeren in de iPad, OS5 is misschien wel de slechtste update ooit van welke apparaat dan ook. Maar ik denk daarentegen dat ze de iPad hebben als een soort compensatie voor verliezen met de iPhones. Ik neem ook aan dat ze in de iPads meer gaan stoppen dan voorheen.

  40. Hoop dat er in september een nieuwe iphone aangekondigd wordt. Heb al jaren een iphone, de 3g, 3gs en nu de 4 bij een 1 jarig t-mobile abbo. Verkoop de oude iphone voor het bedrag wat ik bij moet leggen voor de nieuwste iphone icm 1 jarige verlenging, 1 x 200 euro geinvesteerd maar nu wel ieder jaar de meest recente iphone.

  41. Let op mijn woorden: er komt geen iPod touch meer, maar een iPhone 5 WiFi (waarmee je via de nieuwe berichtendienst kan smsen en (video)bellen met FaceTime) gewoon via WiFi en een iPhone 5 3G waarmee je gewoon overal kan bellen/smsen.

    Dit is dus EXACT hetzelfde als bij de verschillende modellen iPad… 🙂

  42. @dhr. a: Verlies maken ze vrij weinig naar mijn beleving

    @Le0: Direkte rip van Android. Het is overgenomen uit de jailbreakscene.

    Het programma is gemaakt door Peter Hajas die recently bij apple introk voor dit programma.

    Ik vind android juist een complete rip

  43. Wat vaak over het hoofd wordt gezien is dat Apple een flinke vaste klantenbase heeft. Oftewel een persoon met een aflopend abonnement met een iPhone zal hoogstwaarschijnlijk weer een iPhone nemen. De merkvastheid van Apple klanten is bewezen heel hoog te zijn. Ik denk niet dat Apple expres de nieuwe iPhone uitstelt, maar dat het gewoon niet mogelijk is deze eerder te presenteren.
    Ik denk dat de nieuwe iPhone samen met iOS5 komt en dat deze, met gebreken of niet, heel populair zal zijn, zeker onder de huidige klanten van Apple.
    Daarnaast ken ik veel, heel veel, mensen die hun abo uitzitten en dan overstappen om maar van T-mobile af te zijn. Want 3G in Rotterdam is belabberd.

  44. @gr33nfield: Je batterij zal langer meegaan in de iPhone. De apps zien er een stuk beter uit, en zijn stukken betrouwbaarder. En je scherm is stukken scherper. Dit zijn nog Maar een paar redenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.