iOS 4.3.1 verhelpt 3G-probleem Vodafone en verbetert batterijduur

De iOS 4.3.1-update verhelpt de problemen met (bepaalde) Vodafone-simkaarten en verbetert tevens de accuduur van iOS-apparaten.

iOS 4.3.1Gisteravond stelde Apple iOS 4.3.1 beschikbaar, een kleine update die enkele problemen uit de grote iOS 4.3-update op zou moeten lossen. Deze introduceerde Apple twee weken eerder en bracht ook enkele nieuwe functies zoals een snellere Safari-browser, iTunes Thuisdeling, verbeterde AirPlay en de Persoonlijke Hotspot-functie. Inmiddels zijn de eerste bevindingen van iOS 4.3.1 beschikbaar, waaruit blijkt dat de update inderdaad enkele vervelende problemen de kop in drukt.

Na de update werken iPhones en iPads met een Vodafone-simkaart weer naar behoren, zo melden diverse gebruikers op het Gathering of Tweakers-forum. Sinds de update naar iOS 4.3 kregen iPhone- en iPad-bezitters met een Vodafone-simkaart te maken met een constant vastlopend toestel, zodra ze verbinding probeerden te maken met het 3G-netwerk. Problemen die werden gemeld waren vooral vastlopen en spontaan herstarten. Later bleek dat het probleem mogelijk te maken had met Vodafone-simkaarten in de ‘7-serie‘. Uit onze poll kwam echter naar voren dat het probleem ook speelde bij simkaarten uit een andere serie.

Ook een ander probleem lijkt na de update naar iOS 4.3.1 verleden tijd. Veel gebruikers klaagden sinds iOS 4.3 over een batterij die veel minder lang meegaat dan gebruikelijk. Onduidelijk is nog steeds waardoor dit precies werd veroorzaakt, maar verschillende workarounds die ook hier op iPhoneclub zijn behandeld, bleken het probleem wel op te lossen. Zo zou het helpen om uit te loggen uit het App Store-account of om Apple’s sociale (muziek)netwerk Ping uit te schakelen. Diverse (internationale) gebruikers melden dat de batterij sinds iOS 4.3.1 “marginaal” tot “significant” beter presteert.

Wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen met de batterij(duur). Laat het ons weten in onderstaande poll. Uiteraard kun je via de reacties ook andere problemen melden die na de update zijn opgelost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2011, 12:35
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerpen batterij, firmware, ios 4, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.