Cydia 1.1 verbetert onder andere de snelheid en stabiliteit (jailbreak)

De ontwikkelaar Saurik heeft zojuist versie 1.1 van de package installer Cydia vrijgegeven. De nieuwe versie van Cydia is volgens de ontwikkelaar sneller, kleiner en stabieler. Ook wordt er gebruik gemaakt van een verbeterd zoekalgoritme en is de mogelijkheid ingebouwd om verder te gaan waar je was gebleven als je tussen de tabbladen wisselt. Na […]
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Cydia 1.1De ontwikkelaar Saurik heeft zojuist versie 1.1 van de package installer Cydia vrijgegeven. De nieuwe versie van Cydia is volgens de ontwikkelaar sneller, kleiner en stabieler. Ook wordt er gebruik gemaakt van een verbeterd zoekalgoritme en is de mogelijkheid ingebouwd om verder te gaan waar je was gebleven als je tussen de tabbladen wisselt. Na de update naar versie 1.1 zal Cydia in het Nederlands weergegeven worden, wanneer je Nederlands als standaard taal ingesteld hebt.

Een deel van de snelheidsverbetering is te danken aan Cytore, een nieuwe manier om lokale metadata van packages (software) op te slaan zodat deze vrijwel direct uit het flashgeheugen kunnen worden opgevraagd (in meer technische termen gaat het om een on-disk memory mapped hashtable). De bekende melding (re)loading data zou daardoor in Cydia 1.1 dus minder lang te zien moeten zijn. Dankzij Cytore en andere verbeteringen gebruikt Cydia 1.1 ook minder geheugen. Het zoekalgoritme dat gebruikt wordt is bovendien verbeterd (meer specifiek is deze nu gebaseerd op integer-arithmetic radix-sorted relevancy), waardoor vertragingen tijdens het zoeken zo goed als verdwenen zouden moeten zijn.

In de nieuwe versie van Cydia is het daarnaast mogelijk dat bepaalde tweaks die daarvoor geschikt zijn gemaakt actief kunnen blijven. Meer specifiek gaat het daarbij om Activator (waarmee SBSettings op is te starten), libstatusbar (waarmee notificaties in de statusbalk worden weergegeven), SimulatedKeyEvents (voor gebruik in combinatie met Veency) en Winterboard. Ook zou het in Cydia 1.1 niet meer moeten kunnen gebeuren dat handmatig toegevoegde repositories zo onbruikbaar blijken te zijn dat je ze niet meer kunt verwijderen. Als je liever gebruik blijft maken van Cydia in het Engels, kun je de standaard taal op je iDevice wijzigen via het menu Instellingen, gevolgd door Internationaal en vervolgens Taal.

Je kunt Cydia updaten naar 1.1 door deze eerst te openen op je iPhone, iPod touch of iPad. Vervolgens wacht je totdat de repositories (bronnen) ververst zijn. Je krijgt dan de melding dat er een Essential Upgrade beschikbaar is. Je voert de update naar Cydia 1.1 uit door voor Upgrade Essential of Complete Upgrade te kiezen.
Recent heeft Saurik in een uitgebreide reactie de (on)mogelijkheden van Cydia 1.1 en de keuzes die in dat kader zijn gemaakt besproken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2011, 14:56
Categorie Jailbreak
Onderwerpen cydia, jailbreak, saurik

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.