iOS 4.2 Beta 3 voor iPad aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld

Apple heeft de derde beta van iOS 4.2 voor de iPhone, iPod touch en iPad aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld

iOS 4.2 beta 3Apple heeft vanavond een nieuwe beta van iOS 4.2 aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld. Het gaat om beta 3 (build 8C5115c), die voor de iPad, iPod touch en de iPhone in afzonderlijke bestanden in het iOS Dev Center te downloaden is. Ook stelde Apple een nieuwe versie van de iOS 4.2-SDK beschikbaar (build 10M2423). De nieuwe iOS-firmware ging vergezeld van een nieuwe beta van iTunes 10.1, die het printen vanuit iOS-applicaties mogelijk maakt. De definitieve versie van iOS 4.2 komt in november beschikbaar voor de iPad, iPod touch en de iPhone. Voor de iPad betekent dat onder meer de langverwachte ondersteuning voor multitasking en folders, evenals andere iOS 4-functies die iPhone-gebruikers al eerder hadden.

Uit de eerste ervaringen met de nieuwe beta blijkt dat een en ander een stuk soepeler loopt en aanvoelt. Zo zou de multitasking-tray nu geheel vloeiend verschijnen, terwijl er bij voorgaande versies nog wel een vertraging in kon zitten. Hetzelfde geldt voor het versturen van e-mails en het openen van applicaties. Ook is het nu mogelijk om in Safari de bookmarkbalk en de adresbalk altijd te laten weergeven. Verder kunnen iPad-gebruikers de verschillende geluiden, zoals het geluid voor nieuwe e-mails, afzonderlijk in- en uitschakelen. Google Maps heeft ten slotte een nieuwe weergavemodus ‘terrein’ gekregen, die een meer traditionele kaart weergeeft, zoals je in een atlas tegenkomt.

De systeembrede AirPlay-functionaliteit waarmee draadloos muziek en video’s gestreamd kunnen worden, is in deze derde beta teruggedraaid. Hiermee was het mogelijk om video’s te streamen vanuit elke applicatie die de standaard videospeler gebruikt. Het kan nog wel in de iPod-app en in Safari Mobile, maar niet meer in bijvoorbeeld de Video- en de YouTube-app.

De snelheid waarmee Apple nieuwe beta’s aan ontwikkelaars vrijgeeft (om de twee weken) duidt er mogelijk op dat men in de afrondende fase is of deze fase nadert. Dit zou kunnen betekenen dat iOS 4.2 al begin november beschikbaar komt.

Via: MacStories en App Advice

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2010, 23:56
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen beta, ios 4, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.