iOS 4.2 Beta 3 aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld

Apple heeft de derde beta van iOS 4.2 voor de iPhone, iPod touch en iPad aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iOS 4.2 beta 3Apple heeft zojuist geheel volgens verwachting de derde beta van de iOS 4.2-firmware voor de iPhone, iPod touch en de iPad beschikbaar gesteld. De laatste iOS 4.2-beta (build 8C5115c) komt in aparte downloads voor de tweede, derde en vierde generatie iPod touch (618 MB), evenals de iPhone 3G, 3GS, iPhone 4 (626 MB) en de iPad (550 MB). Ook kunnen ontwikkelaars in het iOS Dev Center een nieuwe versie van de iOS-SDK (build 10M2423) downloaden. De definitieve versie van iOS 4.2 komt in november beschikbaar en brengt onder meer multitasking en folders naar de iPad.

De tweede beta kwam ongeveer twee weken geleden beschikbaar, vergezeld door een beta van iTunes 10.1. Vanavond heeft Apple een tweede beta van iTunes 10.1 uitgebracht. De tweede iOS 4.2-beta introduceerde een nieuwe multitasking-animatie voor de iPad en een Game Center-logo in de App Store om duidelijk te maken dat een applicatie ondersteuning voor het Game Center heeft.

Uit de eerste ervaringen met de nieuwe firmware op de iPad blijkt dat de derde beta sneller is dan de voorgaande twee beta’s. Zo zou de multitasking-tray nu geheel vloeiend verschijnen, terwijl er bij voorgaande versies nog wel een vertraging in kon zitten. Hetzelfde geldt voor het versturen van e-mails en het openen van applicaties. Ook is het nu mogelijk om in Safari de bookmarkbalk en de adresbalk altijd te laten weergeven. Verder kunnen iPad-gebruikers de verschillende geluiden, zoals het geluid voor nieuwe e-mails, afzonderlijk in- en uitschakelen. Google Maps heeft ten slotte een nieuwe weergavemodus ‘terrein’ gekregen, die een meer traditionele kaart weergeeft, zoals je in een atlas tegenkomt.

Ook duiken er meldingen op dat er in iOS 4.2 beta 3 voor de iPhone meer verschillende ringtones voor sms-berichten zijn toegevoegd. De systeembrede AirPlay-functionaliteit waarmee draadloos muziek en video’s gestreamd kunnen worden, is in deze derde beta teruggedraaid. Hiermee was het mogelijk om video’s te streamen vanuit elke applicatie die de standaard videospeler gebruikt. Het kan nog wel in de iPod-app en in Safari Mobile, maar niet meer in bijvoorbeeld de Video- en de YouTube-app. Het lijkt er op dat Apple dit per applicatie gaat instellen, omdat sommige aanbieders vanwege rechten anders in de problemen zouden kunnen komen.

De snelheid waarmee Apple nieuwe beta’s aan ontwikkelaars vrijgeeft (om de twee weken) duidt er mogelijk op dat men in de afrondende fase is of deze fase nadert. Dit zou kunnen betekenen dat iOS 4.2 al begin november beschikbaar komt.

Later meer. Zodra er meer informatie bekend wordt, zullen we dit artikel bijwerken.

Via: MacStories en App Advice

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2010, 23:33
Categorieën Apps, iOS
Onderwerp ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.