T-Mobile Duitsland verliest iPhone-exclusiviteit definitief

T-Mobile heeft in Duitsland definitief het exclusieve contract voor de iPhone verloren. O2 en Vodafone kondigden gisteren de verkoop aan.

o2 iphoneWe hebben er al vaker aandacht aan besteed: het exclusieve iPhone-contract van T-Mobile in Duitsland. Gisteren is er officieel een einde gekomen aan de situatie. Vodafone en O2 hebben in Duitsland bekendgemaakt dat ze de iPhone gaan verkopen en hebben ook al een inschrijflijst geopend, al zijn er nog geen tarieven bekendgemaakt. T-Mobile maakte gisteren wel een nieuwe tarievenlijst bekend, die vanaf 3 november in werking treedt. De verwachting is dat op diezelfde datum de exclusiviteit van T-Mobile in Duitsland eindigt.

O2 heeft een FAQ online gezet en beantwoordt via Twitter vragen over simlock, datalimieten, tethering, meerdere simkaarten en andere vragen waar de klanten benieuwd naar zijn. Volgens de O2 FAQ zal de iPhone zonder simlock worden aangeboden. Bij Vodafone zou wel sprake zijn van een simlock. Wel ontbreken bij de nieuwe aanbieders voorlopig functies zoals visual voicemail. Tethering is bij O2 ook niet toegestaan.

o2 duitslandEr circuleren prijslijsten die nog niet officieel bevestigd zijn. Volgens die lijsten zou O2 voor een 16GB iPhone 4 een bijbetaling van €79 vragen bij een abonnement van 25 euro per maand. De 32GB iPhone 4 met abonnement van 30 euro vergt ook €79 bijbetaling. Bij Vodafone kun je terecht voor drie SuperFlat-abonnementen. Neem je een abonnement van €44,95 per maand dan betaal je voor de iPhone 4 nog €169 bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2010, 9:57
Categorie Providers
Onderwerp duitsland

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.