iOS 10 melding met 3D Touch

Nieuw in iOS 10: notificaties van apps in mapje zien met 3D Touch

In iOS 10 kun je met 3D Touch zien welke notificaties er voor bepaalde apps in een map zijn. Het is een van de vernieuwingen voor 3D Touch in iOS 10.

In iOS 10 is een nieuwe optie toegevoegd voor mensen die zicht willen houden op de notificaties die ze binnenkrijgen. Via 3D Touch krijg je te zien welke apps een melding hebben.

iOS 10 melding met 3D Touch

3D Touch op een map

Als je apps in mappen hebt gezet, kun je aan het cijfer op de badge zien hoeveel nieuwe notificaties er zijn. Je weet alleen niet om welke apps het precies gaat. Dat is in iOS 10 opgelost: door met 3D Touch op de map te drukken krijg je een lijstje te zien van de apps en het aantal notificaties. Hiervoor heb je wel een iPhone 6s of iPhone 6s Plus nodig, want alleen die toestellen ondersteunen de 3D Touch-functies op het scherm.

In iOS 10 zitten nog meer nieuwe functies. Zo kunnen iOS 10-betatesters snel feedback sturen naar de ontwikkelaar door met 3D Touch op het appicoon te drukken. Ook kun je in iOS 10 3D Touch gebruiken op je beginscherm (lockscreen), in het Bedieningspaneel en in apps van derden. Op het beginscherm kun je bijvoorbeeld aan de rechterkant van het scherm drukken om de camera tevoorschijn te halen. Ook kun je aan de linkerkant drukken om widgets te zien, zoals voor het weer en recente nieuwsberichten.

Screenshot via @basvanderploeg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2016, 14:21
Categorie iOS
Onderwerpen 3d touch, ios 10
Software iOS 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.