‘Apple werkt aan apparaten met gebogen glas en unibody behuizing’

Apple is bezig om producten met gebogen glas te ontwikkelen. De producten komen begin 2012 op de markt. Bovendien zou de iPhone 5 voorzien zijn van een unibody behuizing, zeggen de geruchten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple-gebogen-glasTipgevers binnen de productieketen van Apple beweren dat Apple bezig is om producten met gebogen glas te ontwikkelen. Het gaat specifiek om touchscreens en ze zullen vanaf begin 2012 in apparaten worden verwerkt. Apple heeft apparatuur aangeschaft om gebogen glas te polijsten. Deze apparatuur zal worden geplaatst bij de toeleveranciers van Apple. Lens Technology, Fuji Crystal en G-Tech zouden de glasleverancier voor Apple zijn. De eerste twee richten zich op de iPhone, de laatste vooral op de iPad.

Ook andere bedrijven zouden geïnteresseerd zijn in gebogen glas, om een voorsprong te hebben op Apple. Nieuwe geruchten spreken overigens over een unibody uitvoering van de iPhone 5 (waarbij de gehele behuizing uit één stuk aluminium is gemaakt) en een goedkope iPhone 4S. Dat zegt analist Chris Whitmore van Deutsche Bank. Hij verwacht dat de verkoop van Apple-smartphones nog verder zal stijgen. De iPhone 4S wordt een toestel dat weinig kost om te produceren en minder dan 150 dollar kost. Als Apple het nieuwe model zonder toestelsubsidie verkoopt zal deze naar verwachting rond de 300 en 350 dollar kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2011, 0:49
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, google glass

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.