Incipio Atlas ID: waterdichte iPhone 5s-case ondersteunt Touch ID

De Incipio Atlas ID is een watervaste iPhone 5s-case die de Touch ID-scanner gewoon ondersteunt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Incipio Atlas IDIncipio heeft de Atlas ID aangekondigd. Deze extra stevige case voor de iPhone 5s is waterdicht, maar zonder dat de Touch ID-scanner volledig wordt geblokkeerd. Je kunt de vingerafdrukscanner van de iPhone dus blijven gebruiken. Afbeeldingen van de case tonen wel een beschermlaag rond de Touch ID-scanner, maar vermoedelijk wordt hiermee alleen de rand van de knop tegen water beschermd. Deze laag moet de aanraking van je vinger alleen wel doorgeven om Touch ID te activeren, wat doet vermoeden dat er gebruik wordt gemaakt van geleidend materiaal.


De Incipio Atlas ID is nog niet te bestellen, maar zal volgens de makers binnenkort worden verkocht. Hij zal dan worden aangeboden voor $79,99. In de Verenigde Staten zal de verkoop binnen twee weken starten en ligt de prijs op het moment 10 dollar hoger. Verwachting is dat Nederlandse webshops de Atlas ID uiteindelijk ook zullen aanbieden. Op het moment verkoopt ondermeer de iCulture Shop flink wat hoesjes van Incipio.

Incipio is niet de eerste casefabrikant met een waterdichte iPhone 5s-case: Otterbox presenteerde in oktober al de Otterbox Preserver, die op zijn eigen manier een rand rond de homeknop beschermt.

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.