Adobe Lightroom in Mac App Store.

Adobe’s Lightroom keert terug in de Mac App Store met gratis testversie

Lightroom, de professionele fotobewerker voor de desktop, is weer terug in de Mac App Store. Voor Mac-gebruikers betekent dat vooral een gemakkelijke manier om de app te downloaden en ervoor te betalen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Jarenlang lieten ontwikkelaars de Mac App Store in de steek, omdat Apple een aantal beperkingen opgelegd had en zelf ook maar weinig aandacht schonk aan de digitale appwinkel. Sinds het nieuwe ontwerp in macOS Mojave komt de Mac App Store steeds meer tot leven en vandaag is er weer een nieuwe grote naam toegevoegd. Het gaat om Adobe Lightroom, die voorheen bekend stond als Lightroom CC.

Adobe Lightroom in de Mac App Store

Adobe Lightroom is de app voor nauwkeurige fotobewerking via de cloud. Er zitten allerlei professionele mogelijkheden in om je foto’s nog mooier te maken en te optimaliseren. Adobe Lightroom werkt ook met de cloud dankzij het Creative Cloud-lidmaatschap. Je foto’s bewaar je dan online, zodat alles gesynchroniseerd wordt met de verschillende versies en apparaten waar je Lightroom op gebruikt. Dat geldt dus ook voor de mobiele versie voor iPhone en iPad.

Het voordeel van de Mac App Store versie is dat je eenvoudig updates kan installeren en voor de app kan betalen via je Apple ID. Adobe Lightroom in de Mac App Store kun je een week lang gratis proberen, waarna je €10,49 per maand of €129,99 per jaar betaalt. Je krijgt daarbij ook 1TB aan online opslag bij. Heb je al Lightroom via een andere manier, bijvoorbeeld via Adobe zelf, dan verandert er voor jou niets. Om de app extra onder de aandacht te brengen, heeft Apple ook een nieuw verhaal over de app uitgelicht. Daarin leggen ze uit hoe je met de app van start gaat.

Adobe Lightroom verhaal in Mac App Store.

Al eerder kon je Adobe’s Lightroom in de Mac App Store vinden, maar daarvoor moeten we een paar jaar terug in de tijd. Lightroom 4 was in 2012 ook via de Mac App Store verkrijgbaar, maar de opvolger verscheen nooit in Apple’s appwinkel. Naast Lightroom is sinds enige tijd ook Photoshop Elements via de App Store beschikbaar, maar daarvoor betaal je eenmalig €74,99.

Lightroom is niet de enige grote bekende app die je nu in de Mac App Store vindt. Eerder dit jaar werd Microsoft Office voor de Mac App Store uitgebracht, nadat de apps voor lange tijd alleen beschikbaar waren via Microsoft zelf.

Bekijk ook

Office 365 nu in de Mac App Store verkrijgbaar

Microsoft heeft Office 365 via de Mac App Store uitgebracht. Je hoeft de apps niet meer via Microsoft te downloaden en krijgt automatisch updates binnen, terwijl je je andere Mac-apps bijwerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.