iMac 2015

Nieuwe iMac met 4K-scherm verschijnt volgende week

De 21,5 inch iMac met 4K scherm wordt in de week van 13 oktober aangekondigd en verschijnt die week ook al in de winkel, zeggen interne bronnen. Stel je aankoop van een nieuwe Mac dus nog maar even uit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

imac-retina-scherm
Apple gaat volgende week een nieuwe 4K iMac met 21,5-inch scherm introduceren. Dat zeggen meerdere betrouwbare bronnen. Ook bevestigen ze dat de iPad Pro begin november komt. Eerder vandaag kon je op iCulture lezen dat ook andere bronnen zeggen dat het begin november al tijd is voor de iPad Pro en bijbehorende accessoires. Ook was er eerder al eens nieuws over de 21,5 iMac met 4K-scherm, die halverwege september in productie zou zijn gegaan.

Apple gaat volgende week de 21,5-inch iMac met 4K-scherm aankondigen. De eerste exemplaren kunnen al op dinsdag 13 oktober in de winkels verschijnen, terwijl een grotere voorraad gepland is voor november. Aanvankelijk zal je dan ook wat moeite moeten doen om er eentje te bemachtigen. De 4K iMac ziet er hetzelfde uit als de huidige iMac met 21,5-inch scherm. Wel is de schermresolutie verhoogd: van 1920 x 1080 pixels naar 4096 x 2304 pixels. Er zit ook een snellere grafische kaart in. Ze zijn standaard voorzien van El Capitan en zijn iets duurder dan de huidige varianten zonder 4K-scherm.

Apple bracht vorig jaar al een 5K iMac op de markt, die nog iets prijziger is. Een tijdje geleden was in het nieuws, dat Apple alleen nog maar iMacs met retinascherm zou gaan maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2015, 8:01
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen 4k, imac

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.