Belkin-oplader-Watch

Belkin Laadstation: eerste dock met ingebouwde Apple Watch-lader

Het Belkin Laadstation is het eerste dock dat de Apple Watch-oplader ingebouwd heeft. Op het dock kun je tegelijk je iPhone als je Apple Watch opladen.

Belkin-oplader-Watch
Een tijdje terug maakte Apple bekend dat accessoiremakers de Apple Watch-lader in mochten bouwen in hun producten. Dit Laadstation van Belkin is het eerste daadwerkelijke product dat hier gebruik van maakt. Met het dock kun je zowel je iPhone als je Apple Watch opladen, zonder dat je daar je Lightning-kabels voor hoeft te gebruiken.

Belkin Laadstation

Het Laadstation van Belkin gebruikt namelijk een ingebouwde lader, zodat je alleen een zwart snoertje in het stopcontact hoeft te stoppen om de lader (en daarmee je iPhone en Apple Watch) van stroom te voorzien. De iPhone klik je op de Lightning-aansluiting, een klein metalen buisje geeft het toestel wat welkome rugsteun. In deze buis zit ook de Apple Watch-lader verstopt.

Belkin-Oplader

Verplaats de Lightning-connector

Aan de achterkant van de lader is een zwart wieltje te vinden, waarmee je de positie van de Lightning-connector kunt verhogen of verlagen. Een bijgeleverde witte band zorgt ervoor dat ook de wat flexibelere horlogebandjes op hun plek blijven.

Belkin Laadstation in gebruikAls je zowel je iPhone als de Apple Watch tegelijk oplaadt, lijkt het door het ontwerp wel alsof je Apple Watch met een stukje metaal verbonden is aan je iPhone. Niets mis met het ontwerp dus, al is het wel jammer dat het dock de Nachtklokmodus (Nightstand) van de Apple Watch niet ondersteunt. Hiervoor moet je de Watch namelijk een kwartslag draaien, wat met deze oplader niet mogelijk is.

Prijzig dock

Het Laadstation is vanaf nu beschikbaar in de webshop van Belkin, waar je hem voor €129,95 (inclusief verzendkosten) kunt bestellen. Geen goedkoop accessoire dus, en hoewel deze lader de eerste is die een ingebouwde Apple Watch-lader heeft, zal het vast nog niet de laatste zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2015, 19:07
Categorie Accessoires
Onderwerpen dock, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.