illi logo.

Puzzelplatformer illi is Apple’s gratis App van de Week

Apple heeft opnieuw een leuke game uitgekozen als de nieuwe gratis App van de Week. In illi speel je met een soort rups van blok naar blok en probeer je allerlei uitdagingen te volbrengen in meer dan 50 levels.

illi logo.
Vandaag heeft Apple niet alleen een schattige, maar ook pittige game uitgekozen als gratis App van de Week. In illi (link), een aantrekkelijke puzzelplatformer, spring je met een soort rups van het ene blok naar het andere. Onderweg verzamel je kristallen, maar je kunt het jezelf ook moeilijker maken door alle uitdagingen te behalen.

illi is App van de Week

illi draait om het gelijkname buitenaardse wezentje dat vooral wat weg heeft van een rups of slak. In de game verplaatst illi zich om blokken in de ruimte en het is aan jou om van het ene blok naar het andere te springen, zodat illi naar het einde van het level kan. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is op het scherm tikken om illi te laten springen. Geen ingewikkelde besturing dus, zodat je het spel al na één level helemaal door hebt. Dat wil echter niet zeggen dat illi een fluitje van een cent is.

Tijdens het springen van blok naar blok kom je ook zogenaamde kristallen tegen. In elk level vind je een aantal opdrachten, zoals het verzamelen van alle kristallen in een level. Springen op exact het juiste moment is daarom belangrijk, omdat je anders zo een kristal kunt missen. Bovendien bevatten sommige levels nog moeilijkere opdrachten. Zo kom je al snel in het spel levels tegen waarin je maar één sprong mag maken om de bijbehorende uitdaging te voltooien. Tijdens het spelen bleek dit al een behoorlijke breinbreker, maar als je de oplossing eenmaal hebt verbaas je jezelf dat je hier niet eerder aan gedacht hebt.

illi bevat in totaal zestig levels, maar in totaal 170 uitdagingen. Als je alle levels voltooid hebt, zijn er dus nog genoeg uitdagingen om te volbrengen. Normaal kost illi €3,49, maar de komende week kun je deze vermakelijke puzzelplatformer helemaal gratis downloaden. De game is beschikbaar voor de iPhone, iPad en iPod touch, zolang er maar iOS 8 of hoger op staat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.