iKids week 9: Kindertube, Toca Pet Doctor en Pili Pop

In deze iKids weer 3 fijne iPad-apps: Pili Pop leert kinderen Engels, Toca Pet Doctor laat ze dierenarts spelen en Kindertube heeft leuke filmpjes.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

piliIn deze iKids lees je wederom over een aantal leuke en leerzame kinder-apps. Het mooi vormgegeven Pili Pop leert kinderen bijvoorbeeld op een speelse wijze Engels, door met ze op pad te gaan naar verschillende landen. Toca Pet Doctor is de nieuwste app van de immens populaire ontwikkelaar Toca Boca, waarbij kinderen ditmaal dierenarts mogen spelen. Zoals altijd zijn de animaties weer steengoed en zit de applicatie goed in elkaar. Maar vergeet ook zeker niet Kindertube, een Nederlandse applicatie die het niet van vormgeving maar van functionaliteit moet hebben. In de app kunnen kinderen honderden leuke YouTube-filmpjes bekijken van hun favoriete strip en televisie-figuren, zoals Dikkie Dik en Dribbel de hond.

Kindertube

Kindertube is een relatief nieuwe gratis app met leuke filmpjes voor kinderen. Zo kun je programma’s van Maya de bij, Pingu, verschillende sesamstraat-figuren en Mega Mindy bekijken. Alle filmpjes worden vooraf op kindvriendelijkheid getest en bevatten nergens reclame. In de vrolijke maar ietwat knullige interface kun je zoeken op categorie, waarbij je kunt kiezen tussen Baby, Peuter, Kleuter, Schoolgaand, Vroeger, Muziek en Sprookjes & verhaaltjes. Met behulp van de zoekbalk kunt je ook zoeken op naam. Vul bijvoorbeeld Dikkie Dik in en er verschijnen meteen twaalf filmpjes met de gezellige rode kater in de hoofdrol.

kindertube

De filmpjes zijn van YouTube of Uitzending Gemist gehaald en zijn daardoor niet altijd van de hoogste kwaliteit, maar uiteindelijk doet Kindertube precies wat het belooft: het biedt ouders en kinderen een ongelooflijke hoeveelheid filmpjes voor alle leeftijden, zonder reclames of andere poespas. Geen idee waar deze ontwikkelaars hun geld aan verdienen, maar fijn is het wel. Als jouw kinderen dit soort apps fijn vinden is concurrent Koekoek TV ook een kijkje waard. Die app haalt ook filmpjes van YouTube en is kwalitatief wat beter, maar werkt met kijktegoed voor een bepaald aantal dagen. Alle filmpjes van KinderTube zijn overigens ook via de website te bekijken.

Downloaden: KinderTube (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Toca Pet Doctor

toca boca 2In de nieuwste app van bekende ontwikkelaar Toca Boca, genaamd Pet Doctor, kunnen kinderen aan de slag als dierenarts. De app is geschikt voor kinderen van 5 jaar en jonger. In Toca Pet Doctor krijgen kinderen te maken met 15 zieke dieren, die geestige namen hebben gekregen. De muis die van kaas houdt heet bijvoorbeeld Brie, en het vegetarische konijn wordt Tofu genoemd. Ieder dier heeft zijn eigen probleem. De schildpad ligt op zijn kop, de regenworm zit per ongeluk – letterlijk – met zichzelf in de knoop. Kinderen kunnen de dieren met deze problemen helpen en ze voederen met allerlei eten. Als de dieren beter zijn vallen ze in slaap, daarna kun je ze wakker maken om met ze te spelen. Zoals altijd bij Toca Boca zijn de illustraties weer erg leuk en heeft de app geen in-app aankopen of reclames van andere partijen. Als jouw kinderen dol zijn op Toca Boca kun je ook eens kijken naar Toca Lab en Toca Mini.

Downloaden: Toca Pet Doctor (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

Pili Pop

Sommige ouders kennen het handige Pili Pop misschien als het voormalige Babble Planet, een app waarmee kinderen van 6 tot 8 jaar spelenderwijs Engels kunnen leren. In de vernieuwde app kan dat nog steeds, maar de app is nu aangevuld met nieuwe spelelementen. De app is opgedeeld in vier verschillende levels, die allemaal een ander land behandelen. Zo ga je samen met de hoofdpersoon op bezoek in Kenia, Mexico, Japan en India. In ieder land leren ze andere Engelse woorden. Ondertussen wordt hun score nauwkeurig bijgehouden. De app maakt waar nodig wel gebruik van Nederlandse woorden, maar zo min mogelijk. Het is echt de bedoeling dat kinderen een Engelstalige wereld binnenstappen. Pili Pop is niet goedkoop, maar wel erg goed gemaakt en zeer handig om kinderen een voorsprong te geven bij het leren van de Engelse taal. De app zal steeds worden aangevuld met nieuwe levels en landen. Ook handig: voor ouders is er een dashboard waar ze de vooruitgang van hun kinderen kunnen bekijken en voor ieder kind kan een eigen account worden aangemaakt.

Downloaden: Pili Pop (€5,49, universeel, iOS 6.0+)

pili pop

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:58
Categorie Apps
Onderwerpen apple, ikids, kinderen, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.