iFixit opent nieuwe iPad 3G: lcd-frame wordt gebruikt als antenne

De nieuwe iPad 3G ligt pas sinds vrijdag in de winkel en is nu al uit elkaar gehaald. De website iFixit hebben in hun onderzoek achterhaald wat de verschillen zijn tussen de twee modellen.

ipad 3gDe nieuwe iPad 3G ligt pas sinds vrijdag in de winkel en is nu al uit elkaar gehaald. De website iFixit, die allerlei stappenplannen op het internet plaatst, hebben in hun onderzoek geprobeerd erachter te komen wat de verschillen zijn tussen de twee modellen, nadat ze de iPad Wi-Fi en iPad Wi-Fi + 3G uit elkaar hebben gehaald.

De meeste verschillen die iFixit ontdekt heeft, hebben natuurlijk te maken met de toevoeging van de 3G-functionaliteit. Het eerste verschil dat tijdens het onderzoek aan het licht kwam, was de manier van openen. Doordat de 3G-versie bovenaan een zwarte ontvanger heeft voor het signaal, kon het niet op deze plek geopend worden.

Naast dit viel ook iets anders merkwaardigs op. Op de nieuwe Macbooks heeft Apple er namelijk voor gekozen om de antenne aan te sluiten op de optische drive. Schijnbaar biedt dit zo’n grote meerwaarde dat Apple er nu bij de iPad voor gekozen heeft om de antenne aan het frame van het LCD-scherm te monteren. Op deze manier functioneert het gehele frame dus als antenne van de iPad en zou het ontvangst sterk moeten verbeteren.

In totaal heeft de iPad door de toevoeging van de 3G-antenne, vijf verschillende antennes. Twee van deze antennes verzorgen het cellulaire netwerk. Hiervan is een geplaatst aan het frame van het LCD-scherm en een geplaatst achter het zwarte gedeelte bovenop de iPad. Vervolgens zit bovenop de iPad ook nog een GPS-antenne en is de iPad nog voorzien van twee WiFi-antennes. Een hiervan bevindt zich weer achter het Apple-logo en een links naast de dock-connector.

Op de website van iFixit is precies in stappen te zien hoe de iPad uit elkaar gehaald wordt en welke onderdelen er nu precies allemaal in zitten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2010, 22:20
Categorie iDevices
Onderwerpen firmware, ipad, ipad 3, onderdelen, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.