Spirit: untethered jailbreak voor iPhone en iPad uitgebracht

De jailbreak-methode Spirit is uitgebracht. Deze untethered jailbreak is beschikbaar voor iPhone, iPod touch en iPad met OS 3.1.2, 3.1.3 en 3.2.

spiritDe afgelopen week aangekondigde jailbreak Spirit is nu beschikbaar en te gebruiken op de iPhone, iPod touch en iPad. Je moet beschikken over OS 3.1.2, 3.1.3 of 3.2. In tegenstelling tot eerder uitgebrachte jailbreak-varianten gaat het bij Spirit om een ‘untethered jailbreak’. Na het rebooten van je toestel blijft de jailbreak dan ook behouden.


Net als bij alle jailbreak-methoden raden we aan om eerst rustig te lezen welke stappen je neemt, voordat je daadwerkelijk begint. Er zijn de afgelopen maanden veel nieuwe iPhone-bezitters bijgekomen die nog niet de ervaring hebben van de jailbreakers van het eerste uur. Ook raden we af om te gaan experimenteren met een iPhone die je dagelijks nodig hebt voor je werk.

Nu er een jailbreak mogelijk is, betekent het nog niet dat er ook een unlock beschikbaar is. Het programma is te downloaden voor Mac OS X en Windows, maar bij Windows 7 kunnen problemen optreden (die zijn te omzeilen door de compatibility op Windows 95/98 te zetten). Spirit bevindt zich op de iPad nog in een bètafase, dus wees gewaarschuwd. Er wordt nog gewerkt aan een Cydia-versie voor de iPad.

Spirit handleiding

Een handleiding is eigenlijk niet nodig, maar mocht je er toch behoefte aan hebben, dan volgt hier de procedure in vier stappen.

Stap 1: Download Spirit voor Windows of Mac OS X.

Stap 2: Start de Spirit-applicatie op je desktop door op het icoontje te dubbelklikken.

spirit jailbreak

Stap 3: Sluit je iPhone (of ander apparaat aan) en druk op de knop Jailbreak.

Stap 4: De Spirit-applicatie gaat aan het werk en laat na een paar seconden zien dat het gelukt is. Je iPhone gaat herstarten en er verschijnt een voortgangsbalk in beeld.

spirit succes

Lees ook de instructies op het iPhone Dev Team Blog.
Alle informatie en downloads zijn te vinden op spiritjb.com.

Vanwege de vakantie van jailbreak-auteur Paul kunnen we in de reacties onder dit artikel geen persoonlijke vragen beantwoorden. We raden dan ook iedereen aan om vragen in het forum te stellen. Daar is een speciaal topic over Spirit.

Hieronder is een filmpje te zien:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Dank aan alle tipgevers.
De reacties van dit artikel zijn gesloten. Eventuele reacties die via de iPc-app worden geplaatst zullen ongezien worden verwijderd. We werken aan een oplossing voor deze loophole.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.